Mehmet Demir

Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Lise mezunu

Siyaset adamı, milletvekili. 1963 yılında Kırşehir'de doğdu. İlkokulu Kırşehir'de, ortaokulu Kırıkkale'de ve liseyi Ankara'da dışarıdan tamamladı. 1988 yılında Refah Partisi Kırıkkale il gençlik kolları başkanlığı ve il yönetim kurulu üyeliği yaparak siyasi hayata adım attı. Daha sonra Fazilet Partisi Kırıkkale kurucu il başkan yardımcılığı, il başkanlığı, il genel meclis üyeliği ve il genel meclisi başkan vekilliği görevlerinde bulundu.

2001 yılında Ak Partinin kuruluşunda, kurucu il yönetim kurulu üyesi olarak yer aldı ve il başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2002-2007 ve 2010-2014 yılları arasında Ak Parti Kırıkkale il başkanı olarak faaliyet gösterdi.

1988 yılından beri giyim, mobilya ve inşaat sektörlerinde aktif olarak ticaretle uğraşmaktadır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında, dernek ve vakıflarda görev aldı. Şu an Yeni Dünya Vakfı Kırıkkale il temsilciliğini sürdürmektedir.

Ak Parti'den 1 Kasım 2015'te 26. Dönem Kırıkkale Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

KAYNAK: 26. Dönem Milletvekilleri – Kırıkkale (akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör