Bilal Erdoğan

Yönetici, İş İnsanı

Doğum
23 Nisan, 1981
Eğitim
Indiana Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü, Indiana Üniversitesi İktisat Bölümü
Burç
Diğer İsimler
Necmettin Bilal Erdoğan

İş adamı, yönetici. 23 Nisan 1981, İstanbul doğumlu, Tam adı Necmettin Bilal Erdoğan’dır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlarından ve günümüzdeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küçük oğludur. Annesi Emine Erdoğan, kardeşleri Ahmet Burak, Sümeyye ve Esra’dır.

Bilal Erdoğan, 1999 yılında İstanbul Kartal İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Yüksek öğrenimini Amerika’da Indiana Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve İktisat alanlarında tamamladı, 2003 yılında Boston’da bulunan Harvard Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi yüksek lisansı yaptı. Eğitimi sonrası Dünya Bankası’nda stajyer olarak görev yaptı. Stajını tamamlayınca Washington‘un önde gelen araştırma kuruluşlarından Brookings Institute’de araştırma görevlisi olarak çalıştı. Askerliğinin bedelli askerlik yasası kapsamında 21 gün olarak Burdur’da yaptı.

22 Ağustos 2009 tarihinde “Doruk Izgara Limited Şirketi” adıyla hizmet veren ortak olduğu fırıncılık, tabldot yemek ve turizm organizasyonu alanına yöneldi. Aynı zamanda Atagold, Maye Dış Ticaret adlı kozmetik alanında hizmet veren şirket ve Mis Hediyelik Eşya Sanayi şirketinin de ortağı olarak iş hayatında yerini aldı. 2013 yılında faaliyete giren ve Mustafa Erdoğan ve Ziya İlgen’le birlikte 3 milyon TL sermaye ile kurdukları BMZ Group Denizcilik ve İnşaat Sanayi Anonim Şirketinin de ortağıdır.

Bilal Erdoğan, 1996’da İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı (İSEGEV) olarak kurulan ve 2012’de Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı olarak adı değiştirilen vakfın mütevelli heyetinde yer almaktadır. Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Ergün’ün yaptığı vakfın mütevelli heyetinde Bilal Erdoğan’ın dışında kardeşi Esra Albayrak, Mehmet Doğan Kubat, Mustafa Ataş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir gibi önemli isimler yer almaktadır. Erdoğan ayrıca, 17 Kasım 2013 tarihinde kuruluşu gerçekleştirilen İnsan ve İrfan Vakfının da kurucusudur.

Necmettin Bilal Erdoğan, 2003 yılında Reyyan Uzuner ile İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonunda dünya evine girdi. Basın genişçe yer alan nikâh törenine yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda tanınmış kişinin katılması dikkat çekti. Nikâhın şahitliğini dönemin İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi yaptı.

Bilal Erdoğan, 2015 yılında İtalya’da ekonomi alanında doktora çalışmalarını gerçekleştirmek üzere bu ülkeye gitti. Belirli aralıklarla Türkiye’ye gelerek vakıf çalışmalarını sürdüren ve vakfın etkinliklerine katılan Erdoğan, zaman zaman babası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte de basının karşısına çıktı. Eşi Reyyan (Uzuner) Hanımdan Ömer Tayyip ve Ali Tahir adlarında iki oğul babasıdır.

KAYNAKÇA: Bilal Erdoğan biyografisi (internethaber.com, erişim: 1 Kasım 2015), Bilal Erdoğan (turgev.org, erişim: 1 Kasım 2015), Bilal Erdoğan (hurriyet.com.tr, erişim: 1 Kasım 2015), Bilal Erdoğan (tr.wikipedia.org, erişim: 1 Kasım 2015), Bilal Erdoğan biyografisi (internethaber.com, erişim: 1 Kasım 2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör