Hüseyin Hakkı Kahveci

Araştırmacı Yazar, Turizmci, Yönetici, Gazeteci

Doğum
19 Kasım, 1972
Eğitim
ABD Kaliforniya Eyaleti CSU Business College
Burç

Gazeteci yazar, stratejist, analist, turizmci, yönetici. 19 Kasım 1972 tarihinde İstanbul`da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara`da tamamladı. 1989 yılında devlet burslu öğrencisi olarak Pakistan – Karaçi Üniversitesinde Sind Medical College de Tıp eğimine başlayarak, 1996 yılında Tıp eğitimi sonrasında ABD Kaliforniya Eyaleti CSU Business College`de işletme eğitimi almış olup, 2001 yılında Master derecesi ile mezun olmuştur. Doktora çalışmaları Stratejik ve uluslararası ilişkiler üzerine devam etmektedir.

Hüseyin Hakkı Kahveci, öğrencilik yıllarından itibaren profesyonel yönetici olarak sırasıyla Karaduman Dış Tic. A.Ş Genel Müd. Yard, Diana Tatil Köyü Genel Müdürlüğü, Far Travel, Rustikal Travel, The Exquisite Group A gurubu seyahat acentelerinde Genel Müdür olarak görev yaptı. Sonrasında Belant Deluxe Hotel **** ,Anatolia Beach Hotel Kemer ****, Özkaymak Holding Alaaddin Otel *****, Jasmine Group Antemis Otel **** işletmelerinde Gurup Otel Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Airport Tv ekranlarında otuz beş bölüm yetmiş saat olarak yayınlanan Turizme Dair Tv programını hazırlayıp sundu. Ulusal yayın ağına dahil Anayurt gazetesi, Dünya gazetesi ve Yeniçağ medya gurubu Günboyu gazetelerinde köşe yazarı olarak toplam bin beş yüz köşe yazısı yayımlandı.

Azerbeycan`da Agsaray Deluxe Hotel & SPA *****, Naturland Altıağaç Tatil köyü ve Imperial Mount Resort otellerinden oluşan otellerin hizmete açılması ve yönetilmesinde CEO olarak görev aldı . Uluslararası profesyonel Türk Ceo`lar listesinde yerini almıştır. 2006 yılı WRC Rally of Kemer (Dünya Ralli Şampiyonası) Organizasyonunda Head Quarter iki .. 2009 yılı Dubai-Lübnan ortak yapımı Survivor organizasyonu Head Quarter bir … 2015 yılı First European Games – Azerbaijan Organizasyonu, Mingeçevir kürek yarışları, Otel operasyonlarını bizzat yönetmiştir.

Hüseyin Hakkı Kahveci, 2013 yılı Turizm endüstrisi profesyonel yönetici ödülü ve Yurtdışı Yatedo top 100 profesyonel ödüllerinin yanında Tüketici akademisi ödülü, Yılın Tv Turizm program ödüllerini çalışma hayatı yıllarında aldı.

Ulusal medyada otuz dokuz köşe yazısı ile Türkiye gündemini yarattı. Turizme Yön Verenler konferansları ile on iki üniversitede konferanslar verdi. Tur-Yön konferansları onursal başkanlığına halen devam etmektedir. 2006 ve 2010 yıllarında hazırlamış olduğu iki adet Terör ve Turizm raporu halen güncelliğini korumakta olup, Terör ve Turizm üzerine kayıtlara geçmiş akademik başka rapor bulunmamaktadır.

Terör ve Turizm raporları Türk üniversitelerinde bu alanda Doktora tezlerine ( Üç adet ) konu olmuş; Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan tez makalelerinde kaynak olarak atıfta bulunulmuştur. Çalışma hayatı süresi içerisinde gazetecilik ve köşe yazarlığını hiç bırakmadı. Politik Strateji ve ekonomi üzerine köşe yazarlığına K 2 Medya gurubunda parlamentohaber. com ve habercilerkahvesi.com genel yayın yönetmeni olarak devam etmektedir.

Hüseyin Hakkı Kahveci, ANSAV (Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı ) yönetim kurulu üyesi olup politika ekseni strateji araştırmaları merkezi başkanlığı görevlerine halen devam etmektedir. Politik Strateji, İstihbarat analiz alanında, Araştırmacı Gazetecilik üzerine ulusal bazda yayımlanmış beş adet kitabın yazarıdır.

Genel yayın yönetmenliğini yaptığı ATAM TV internet kanalında haftada bir ” Ufuk Ötesi” adlı programı hazırlayarak sunmakta olup; yazmış olduğu kitapların orijinal baskıları ABD üniversitelerinde yardımcı ders kitabı olarak kullanılmaktadır. Kitapları master, doktora tezlerinde kaynak kitap olarak ABD üniversite kütüphanelerinde resmi olarak yer almaktadır.

Kitap yazarlığına devam eden Hüseyin Hakkı Kahveci, 2017 yılının çok okunan kitapları listesinde üst sıralarda yerini almıştır. Çok iyi derecede İngilizce, İyi derecede Urduca, İyi derecede Azeri Türkçesi, Orta derece Arapça ve Rusça bilmektedir.

Türk televizyonlarında dört yüz saate yakın Politik strateji konusunda canlı yayın konuğu olmuştur. Partisiz Atatürkçülük ve ATA TÜRKÇÜLÜK siyasetinin doktriner yazarı ve ideoloğudur.

Hüseyin Hakkı Kahveci, FIJ ( Federation International Journalist) Uluslararası Gazeteciler Federasyonu – Uluslararası Profesyonel Gazeteci Basın kartı; European News Agency (Avrupa Haber Ajansı) Büyükelçi unvanlı International Passport of the Press (Uluslararası Basın Pasaportu) sahibi olup; Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, TÜRSAB (Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği ), Antalya Ticaret Odası üyesi olup, serbest (Freelance) gazeteciliğe ulusal ve uluslararası alanda devam etmektedir.

ESERLERİ:

Yüzyılın Hilesi Sandıktaki Hülle (2014), Yeşil Hücreler (2014), Uğur Mumcu'dan Sonra Rabıta (2017), Atatürk’ün Yasaklanan Kitabı (2017), Atatürk ve Cumhuriyete Kuşatma (2018).

KAYNAKÇA: Hüseyin Hakkı Kahveci (Bilgi teyidi, Ocak 2018),  Hüseyin Hakkı Kahveci kitapları (kitapyurdu.com – idefix.com, d&r.com, 13.01.2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör