Mahmut Erdemir

Gazeteci, Yazar

Doğum
-
Eğitim
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi

Gazeteci-yazar. Kırıkkale’de doğdu. İlk ve Ortaokulu Çelebi ilçesinde, liseyi Kırıkkale’de okudu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler ve İşletme Bölümlerini bitirdi. Millet, Dünya, İl, Ankara Ses, Esnafın Sesi gazetelerinde yazdı. Yeni Düşünce, Gündüz, Yeni Hafta, Hergün, TUDEV İş Dünyası, Başkent İktisatçılar ve Vakıftan Haberler dergilerini yönetti. Dönemeç, Çiftçi ve Köy Dünyası ve TESKOB dergilerinde makaleler yazdı.

Bağ-Kur Genel Müdürlüğü’ne memur olarak göreve başladı, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünde Şef olarak görevini sürdürdü. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yayınları; Bülten’de Genel Yayın Yönetmeni, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Yayın Kurulu Üyesi, Vizyon’ da editörlük, Uluslararası hakemli Sosyal Güvenlik Dergisinde ise Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı.

SGK’da Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü, Görsel ve Yazılı Haberler Şube Müdürü olarak hizmet verdi. Karabük İl Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneğince, “Kamuda 2015 Yılının En Başarılı Şube Müdürü” seçildi, ödül aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Projesinin bilgilendirme ve tanıtım faaliyetlerinde bulundu. TRT GAP Televizyonu’nda yayınlanan “Sosyal Güvenlik” programının metin yazarlığını yaptı. Saha çalışmalarına katıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği''nde yönetim kurulu üyesi ve genel sekreter olarak görev yaptı. Anadolu Basın Birliği Üyesi ve Başkent İktisatçılar Derneği’nde iki dönem Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevde bulundu. Erdemir, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda, Gönüllü Katılımlı Sosyal Sorumluluk Projelerini hayata geçirmek için dört arkadaşı ile birlikte “SGK Gönüllüleri”ni oluşturdu. “Sosyal Güvenlik Gönüllüleri Sosyal Hizmet, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurucu dernek başkanı ve yönetim kurulu başkanı olarak hizmet verdi.

“İleri Düzey Halkla İlişkiler, Habercilik Teknikleri ve Medya Okuryazarlığı, Problem Çözme ve Karar Verme, Protokol Kuralları, İletişim Becerisi, Toplantı Yönetimi, Sunum Teknikleri, Yazışma Kuralları,” konularında eğitim gördü, sertifika aldı.

2009 yılından itibaren, yetişkinler ve gençler için düzenlenen kişisel gelişim seminerlerine konuşmacı olarak katılan Mahmut Erdemir, katılımcılara; “Hayatımızın Amacı, Mücadele Ruhu, Olumlu Sosyal İlişkiler Kurma, Doğru ve Etkili Konuşma Yöntemleri, Özgüven, Empati, Okul Başarısı” konularında eğitimler veriyor.

Yarına Ders Çıkarmak - Konuşmalar (2015) adlı bir eseri vardır.

KAYNAK: Mahmut Erdemir – Bilgi Teyidi (2017).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör