Özcan Ulupınar

Belediye Başkanı, Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
02 Temmuz, 1970
Eğitim
Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü
Burç

İşletmeci, kamu yöneticisi, belediye başkanı, siyaset adamı, milletvekili. 2 Haziran 1970 tarihinde Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde doğdu. Annesinin adı Sabahat, babasının adı Cemil’dir. İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak ilinin Devrek ilçesinde tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini Kısa Dönem olarak Erzincan ilinde yaptı. 2002 yılında AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı oldu. 2004 yılında Devrek Belediye Başkanlına seçildi. Bu görevine 2009 yılında tekrar seçildi.

AK Parti'den 24. ve 26. Dönem Zonguldak Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. TBMM’sinde 3 yıl İçişleri Komisyonu Üyesi, 1 yıl Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak 4 yıl görev yaptı.  Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksek Okulu Öğrenimini Güçlendirme ve Geliştirme Derneği kurucu başkanıdır. Evli ve 2 çocuk babası olan Ulupınar, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

KAYNAKÇA: TBMM Albümü 24. Yasama Dönemi (tbmm.gov.tr, erişim: 16.01.2016), 26. Dönem Milletvekilleri – Zonguldak (akparti.org.tr, 27.05.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör