Hatice Öge

Parazitoloji Profesörü, Akademisyen

Doğum
07 Ocak, 1964
Eğitim
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi
Burç

 

Akademisyen, parazitoloji profesörü. 7 Ocak 1964 tarihinde Diyarbakır'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ankara'da tamamladıktan sonra 1985 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu. Gima T.A. Ş. Kızılay Şubesi Et Reyonunda 9 ay süresince Veteriner Hekim olarak çalıştı. 1986'da Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalına araştırma görevlisi olarak atandı ve 1992'de doktorasını tamamladı.

Ekim - Aralık 1994 tarihleri arasında Almanya'da Hannover Veteriner Yüksekokulu Parazitoloji Enstitüsünde Priv. Doz. Dr. T. Schneider'in yanında "Helmintlerin İmmünolojisi ve Serolojisi" konusunda çalışmalarda bulundu. 1995 yılında A. Ü. Veteriner Fakültesi Helmintoloji Bilim Dalında Doçentlik sınavını kazanarak doçent unvanını, 2001 yılında aynı fakültede, Parazitoloji dalında profesör unvanını aldı.

Uzmanlık alanları Helmintoloji, Genel Parazitoloji, Balık hastalıkları ve Seroloji - Biyoteknoloji olan Prof. Öge'nin çeşitli dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel araştırması ve kongrelerde sunulmuş bildiri ve derlemeleri vardır. İngilizce bilmektedir, evli ve iki çocuk annesidir.

HAKKINDA: Şevket Beysanoğlu / Diyarbakırlı Fikir ve Sanat Adamları (c. 3, s. 508, 2. bas. 1997), http://www.veterinary.ankara.edu.tr. (erişim, Ocakt 2013), İhsan Işık / Diyarbakır Ansiklopedisi (2013).

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör