Serkan Kamacı

Türk Sanat Müziği Sanatçısı, Neyzen, Ses Sanatçısı, Müzisyen, Eğitimci, Araştırmacı

Doğum
17 Nisan, 1980
Eğitim
Haliç Üniversitesi Türk Mûsıkîsi Temel Bilimler Bölümü
Burç

Müzisyen, Türk Sanat Müziği Sanatçısı, Besteci, Solist, Neyzen, Müzik Araştırmacısı, Eğitimci.

Serkan Kamacı, 17 Nisan 1980 tarihinde Gaziantep’te doğdu. Lise öğreniminin ardından Neyzen Ömer Erdoğdular'ın talebesi Neyzen Mustafa Büyükipekçi'den ney dersleri almaya başladı. Ayrıca Neyzen Niyâzi Sayın ve Neyzen Sadreddin Özçimi beyefendiden önemli ölçüde istifâde etti.

2005 yılında Haliç Üniversitesi Türk Mûsıkîsi Temel Bilimler Bölümünü dereceyle kazandı.  Bu bölümde dört yıl süreyle çok kıymetli hocalar, Alaeddin Yavaşca, Şehnaz Rizeli, Yalçın Çetinkaya, Erol Deran, Çetin Körükçü, Mutlu Torun,Naci Madanoğlu ,Yücel Paşmakçı ile mûsıkî meşketti ve 2009 yılında mezun oldu. 2010 yılında Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaparak Bekir Sıtkı Sezgin’in icrâ ettiği üç eserin icrâ ve nota farklılıkları bakımından incelenmesi üzerine tezini tamamlayarak mezun oldu .

2005 yılında İsmek (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi) kurslarında ney dersleri vermeye başladı. Bu kurumda aralıksız ondört yıl süreyle eğitim verdi.

2005 yılından bu yana araştırmacı yazar Akademisyen Dr. Mahmut Nedim Aysoy Beyefendinin teşvikiyle birçok farklı makam ve formlarda beste çalışmaları bulunmaktadır.

2010 ylında Prof.Dr. Yusuf Eradam'ın "Edepsiz Gül" isimli albümünde ney icrâsında bulundu.

2010 yılında zuHÛrat gurubunu kurdu ve  pek çok ülkede konserler verdi.

2013-2017 yılları arasında Eyüp Belediyesi Sertârikzâde Kültür Merkezinde ney dersleri verdi.

2013 -2021 yılları arasında Neyser, Sühandan , Neyleyeyim Dünyâyı, Kenz, Ney de Mey, İhtirâk-ı İftirâk, Ey Hâlik isimlerini taşıyan single çalışmalarını Ahenk Müzik etiketiyle çıkardı.

2014-2018  yılları arası  başta  Ülke Tv'de yayınlanan “Kendine İyi Bak”programına ve  birçok ulusal ve özel kanalarda yapılan programlara neyzen ve solist  olarak katıldı.

2014 yılında Neyler-Defler topluluğunu kurarak Neyzen Yavuz Akalın, Neyzen Bülent Özbek ve Volkan Yılmaz’la beraber sayısız konserler verdi

2015 yılından bu yana "Ney Meşkleri" projesinin sanat yönetmenliğini yapmaktadır.

2016 yılında TRT Türk’te canlı olarak yayınlanan “Zamandan Mekândan isimli programa konuk olarak katıldı.

2017 yılında TRT Müzikte yayınlanan  “Müzik Gündem” proğramına konuk olarak katıldı.

2016-2017 yılları arasında Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü  Edirne Devlet Klasik Türk Müziği Topluluğunda misafir  ney sanatçısı olarak görev yaptı.

2017 yılında Origami Müzik etiketiyle "Bişnev"(kulak kesik) isimli ilk solo ney albümünü yaptı.

2017 yılında Yunus Emre Enstitüsü’nün özel davetiyle Arnavutluk/İşkodra şehrinde konserler verdi.

2018 yılından bu yana İsmek bünyesinde yapılan "Müzik Söyleşileri" adlı programın sanat yönetmenlğini ve moderatörülüğünü yaptı.

2018 yılında Tanbûri Atilla İhtiyar'ın Ahenk Müzik etiketiyle çıkardığı  "Haslet" isimli albümde iki eserde solo ney icrâsında bulundu.

2018 yılında Sûfi Meşk Topluluğunu kurdu .Bu toplulukla Gaziantep, Tokat, Bursa gibi birçok şehirde konserler verdi .

2020 yılında çok değerli araştırmacı yazar, akademisyen Dr. Mahmud Nedim Aysoy’un yazdığı şiirleri besteleyerek  “Asri İlâhiler” adlı albümü Ahenk Müzik etiketiyle çıkardı.

2021 yılında TRT 2 de yayınlanan “Hayat Sanat” programına konuk olarak katıldı .

2023 Yılında Solist Ahmed Erdoğdular, Kemençevi Derya Türkan ve Tanbûri Murat Aydemir ile birlikte Anadolu Hisarı’nda fasıl geleneğinin önemli eserlerinden oluşan bir repertuarla  sanatseverlerle buluştu.

Sayısız yurtiçi ve yurtdışı konserlere  Neyzen ve Hânende olarak katıldı.

Hâlen, Üsküdar'da bulunan, “Serkan Kamacı Ney Atölyesi’nde” ney dersleri vermenin yanı sıra Beylikdüzü Belediyesi Kültür Müdürlüğünde “Sûfi Meşk Topluluğu”nun Kültür ve Sanat Şefi olarak görev yapmaktadır.

 

KAYNAK: Bilgi Teyidi (20.09.2023).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör