Emirhan Dönmez (Müzisyen)

Besteci, Pop Müzik Yorumcusu, Müzisyen

Doğum
04 Temmuz, 2003
Eğitim
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Bilgisayar Programcılığı bölümü
Burç

Müzisyen, ses sanatçısı ve besteci. 4 Temmuz 2003 tarihinde, Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğdu. Ortaokul döneminde okul korosunda yer alarak okulun etkinliklerine katıldı. O zamandan beri -yani 12-13 yaşından bu yana- istekli bir şekilde müzikle uğraştı. Lise dönemimde müzik öğretmeni sayesinde ilk gitarımı aldı. Ardından lisesinde düzenlenen etkinlikle beraber ilk kez seyirci önünde şarkı söyleme fırsatı buldu.

Pandemi döneminin başlaması ile beraber de yazdığı ve bestelediği şarkılar ortaya çıktı. Bu şarkılardan yayınlanan ilk parça olan "Unutma Sevgilim" için Nevşehir'den İstanbul'a aranjör Arda Koca'nın yanına gitti. Kendisiyle birlikte aldığı kayıtlar sonrası çok güzel bir şarkıyı ortaya koydular. Şarkı 30 Aralık'ta kendi imkanlarıyla çektikleri sade bir klip ile yayına girdi. Klibin çekimleri NEVÜ Fotoğrafçılık Kulübünün katkılarıyla çok tatlı bir çalışmaya büründü. Böylece profesyonellik yolunda ilk adımını atmış oldu. Kendi müziğinin yanı sıra diğer müzisyen arkadaşlarına video klip ve albüm kapağı çalışmaları yaptı.

Emirhan Dönmez, eğitimini sürdürmek için Hatay''dan ayrılarak Nevşehir'e yerleşti. Şimdi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Bilgisayar Programcılığı bölümünü okuyor. Müzik hayatına da yaratıcılığının el verdiğince güzel besteler yaparak devam ediyor.

KAYNAK. Bilgi Teyidi (1 Temmuz 2023).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör