Birol Ekici

Kamu Yöneticisi, Vali

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi

Kamu yöneticisi, yeni Kırklareli Valisi. 1969 yılında Antalya'da doğdu. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu.

Birol Ekici, kamu görevine Sayıştay'da denetçi yardımcısı olarak başladı. Daha sonra çeşitli ilçelerde kaymakamlık, İçişleri Bakanlığında personel şube müdürlüğü, mülkiye başmüfettişliği; Başbakanlıkta idareyi geliştirme başkanlığı, Antalya İl Özel İdaresinde genel sekreterlik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında strateji geliştirme başkanlığı, bakanlık müşavirliği, müsteşar yardımcılığı; Antalya Büyükşehir Belediyesinde genel sekreterlik görevlerinde bulundu.

Daha sonra Mülkiye Başmüfettişi olan Birol Ekici, 12 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre, Kırklareli Valisi olarak atandı. İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

KAYNAK: Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı (haberturk.com, 12.05.2022), Birol Ekici kimdir? Yeni Kırklareli Valisi Birol Ekici kimdir? (haberler.com, yeniakit.com.tr, 12.05.2022).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör