İsmail Kapan

Gazeteci-yazar, Hukukçu

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Hukukçu, gazeteci yazar, İhlas Haber Ajansı kurucusu. 1956 yılında Malatya'nın Pütürge ilçesine doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. Mezuniyetinden sonra aynı fakültede lisans; aynı üniversitenin İktisat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktora eğitimini tamamladı.

1978 yılında köşe yazarı olarak profesyonel gazetecilik hayatına başladı. Aynı meslekte yazı işleri müdürü, sorumlu müdür, genel yayın müdürü ve genel koordinatör olarak uzun yıllar yöneticilik görevlerinde bulundu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra, bir süre avukat ve hukuk müşaviri olarak serbest çalıştı. Daha sonra, tekrar gazetecilik mesleğine döndü. 1993 yılında İhlas Haber Ajansını (İHA) kurdu. Bir buçuk yıl süre ile ajansın, genel müdürlüğünü yaptı.

İsmail Kapan, Türkiye Gazetesinde köşe yazarlığı ile birlikte, 1993 yılından beri görsel medya alanında da çalışmalarını da devam ettirmekte. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesidir. Yayımlanmış çeşitli kitapları vardır.

 

Kitapları:

 

Suyun Stratejik Dalgaları Dünyayı Su Savaşları mı Bekliyor? (2009)

Ortadoğu’da Bahar Sancısı - Irklar, Dinler ve Mezhepler Mozaiği (2012)

 

KAYNAK: İsmail Kapan (Yöneticiler) - İhlas Yayın Holding A.Ş. (ihlasyayinholding.com.tr, 19 Temmuz 2018), İsmail Kapan Kimdir? (gazeteoku.com,  18 Ocak 2019), İsmail Kapan Hayatı ve Biyografisi (haberler.com, 19.03.2022), İsmail Kapan Kitapları (kidega.com, dr.com.tr, 19.03.2022), İsmail Kapan - Yazıları (turkiyegazetesi.com.tr, 19.03.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör