Tarık Zincir

Türk Sanat Müziği Bestecisi, Türk Sanat Müziği Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
Eğitim
Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Boğaziçi Musiki Vakfı Türk Müziği Konservatuvarı

 Müzisyen, Türk Sanat Müziği Sanatçısı- besteci ve solist. 1974 yılında Muğla’nın Köyceğiz kazasında dünyaya gelen sanatçı, babasının memuriyeti nedeniyle 1979 yılında Çanakkale’ye taşındı. İlk, orta ve lise öğrenimini Çanakkale’de tamamlayan sanatçı, 1993 senesinde Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesini kazanmasıyla İstanbul’a geldi. Bir yıl sonra Boğaziçi Musiki Vakfı Türk Müziği Konservatuvarına girdi. Burada usül, nazariyat dersleri aldı.

Ortaokulda mahallesinde ud ve cümbüş çalan ayakkabı ustasından ilk ud ve usül, nota dersleri alan sanatçı, daha sonra İstanbul’da Konservatuvar eğitimiyle musiki hayatında önemli bir adım attı. O yıllarda İstanbul’da özellikle Bakırköy’de ikamet etmesiyle tanınan saygın mekanlarda udi sanatçı olarak haftasonları programlar yaptı.

Üniversiteden 1997 senesinde mezun olmasıyla, İzmit ve Kandıra Orduevlerinde sanatçı olarak askerlik hizmetini yaparken de udu ve sesiyle adını duyurmaya başladı. Askerlik dönüşü üst düzey yönetici olarak finans kurumunda çalışması yanında bestecilik yönünü de geliştirdi. Uzun yıllar İstanbul’un çeşitli mekanlarında sahne almaya da devam etti. Türk Sanat Müziğinde 2017 yılında söz ve müziği kendisine ait olan 8 eserden oluşan “Bir Sabah Geleceksin” isimli albümü çıkaran udi sanatçı, 2020 yılı Şubat ayı sonunda ikinci albümü “Bizim Şarkımız”ı sanatseverlerle buluşturdu.

Söz ve Müziği yine kendisine ait olan 10 eserden oluşan albümün aranjörlüğünü ve sanat yönetmenliğini Tarık Ağansoy yaptı. Türk Sanat Müziğini modern soundlarla birleştirerek, kendine özgü tarzını bu albüm çalışmasında daha belirgin bir şekilde oluşturdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sanatçısı da olan Tarık Zincir, ileri dönemde yurtiçi ve yurtdışı özel konser ve belediye konser çalışmaları yanında single ve albüm çalışmalarına devam ederek, kendi tarzında Türk Sanat Müziğinde üreten bir udi solist olarak sanat hayatına devam etmeyi düşünmektedir.

KAYNAK: Tarık Zincir (Bilgi teyidi, 17.09.2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör