Cengizhan Sönmez

Koro Şefi, Türk Sanat Müziği Bestecisi, Şarkı Sözü Yazarı, Ses Sanatçısı, Seslendirme Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
Eğitim
İTÜ Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü

Müzisyen, Koro şefi, program yapımcısı, şiir yorumcusu. 1974 yılında Samsun'da doğdu.İlk ve orta öğrenimini memleketi Sinop'ta tamamladı. Küçük yaşta müziğe olan kabiliyetiyle dikkat çeken Sönmez, ilk ve orta öğrenimi sırasında mandolin, bağlama, bas bağlama ve ud çalmayı öğrendi.

Müzik eğitimine İstanbul'da devam eden sanatçı,1992 yılında İTÜ Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümüne girdi. 1997 yılında lisans, 2001 yılında aynı üniversitesinin Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bekir Sıtkı Sezgin, Alaeddin Yavaşça, Nevzat Atlığ, Erol Uras, Abdi Çoşkun gibi birçok değerli hocadan ders aldı, dönemin tüm üstadlarıyla çalışma imkânı buldu.

1993 yılında TRT'nin açmış olduğu ses yarışmasında İstanbul Bölge Birincisi, ardından tüm bölge birincileri arasında yapılan finalde, yaklaşık 7000 yarışmacı arasından Türkiye Birincisi seçildi. 1994 yılında TRT İstanbul Radyosunda Ses Sanatçılığı görevine başladı.

TRT'nin Radyo ve Televizyon programlarında solist olarak görev alan sanatçı, Türkiye içinde ve dışında çok sayıda festival ve konser programına solist, korist, şef olarak katıldı. Birçok değerli müzisyenle CD ve kaset çalışmaları yaptı.

1997 yılından bu yana birçok kuruluş ve dernekte hocalık ve şeflik yapmıştır. İTÜ Devlet Konservatuarı, Boğaziçi Musıki Derneği, Hannover Türk Evi Korosu, Beşiktaş Musıki Derneği, Bakırköy Musıki Konsevatuarı Vakfı, Bahçeşehir Musıki Derneği bunlardan bazılarıdır.

İyi derece ud ve tanbur çalan sanatçı, ileri icra teknikleriyle ilgili çalışmalar yapmakta ve beste çalışmalarına devam etmektedir. Şiire ilgisi olan ve seslendirmede çok başarılı olan sanatçının şiir albümü Kasım 2016'da "Siyah Beyaz Sevdalar" adıyla piyasaya çıkmıştır. Sanatçı, meslektaşı İTÜ  Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Gülşah Çubukçuoğlu Sönmez ile evlidir. İki çocuk babasıdır.

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör