Ugur Sofu

Sanatçı, Müzisyen

Doğum
02 Haziran, 1987
Eğitim
Ozan Müzik Evi Eğitim Merkezi
Burç
Diğer İsimler
Uğur Sofu

Müzisyen, sanatçı. Ugur Sofu, 2 Haziran 1987 tarihinde Almanya Darmstadt’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Ober-Ramstadt’da tamamladı. Çok küçük yaşlarda müziğe olan sevdasını ve yeteneğini fark ederek; ailesindeki ve çevresindeki müzik gruplarını örnek alarak müzik eğitimine başlamaya 10 yaşında karar verdi. Ozan Müzik Evi Eğitim Merkezinde bir süre nota ve şan dersleri alan Uğur Sofu, 2006 yıllında kuzeni Eren İlhan ile Grup Hazal’ı kurdu. Doğu yöresine has türküler ve halayları ile kendine öz bir repertuar geliştiren Grup Hazal Avrupa’nın dört bir yanında canlı performans sergilemektedir.

2012 yıllında Kemal Alaçayır gibi ünlü üstadlar ile çalışıp Aşık Ali Nurşani’ye ait olan “Zorda Şimdi” adlı eserini tekrar düzenleyerek ilk profesyonel kliplerine imza attılar.

Evli ve bir çocuk babası olan Ugur, Güler Duman, Kıvırcık Ali, Ihsan Güvercin, Musa Eroğlu, Arif Sağ, Şahin Aydın, Arzu ve Özcan Türe gibi usta isimler ile aynı sahneyi paylaştı. 2016 yıllında yine Grup Hazal olarak El Kapıları adlı eseri Single bir çalışma olarak Güvercin Müzik etiketiyle piyasaya sürdü. Ülke mozaiği ve dinamiğine uygun her yöreye ait şarkı ve türkülere kendi yorumunu katarak seslendiren Ugur, Türk Halk Müziği ile sohbet tadında ilerleyen, zaman zaman interaktif bir hal alan sahne performansı ile kendine özgü bir tarz geliştirmiştir.

 

KAYNAKÇA: Uğur Sofu’dan single müjdesi (posta.com.tr, 08 Mart 2021), Uğur Sofu hayranlarıyla solo yayınlarla buluşuyor (sondakika.com – haberler.com, 10.03.2021), Uğur Sofu - Biography (imdb.com, 25.07.2021), Uğur Sofu – Biografi (ugursofu.com.tr, 25.07.2021), Ugur Sofu (@ugursofu_official) • Instagram photos and videos (instagram.com, 25.07.2021), Mehmet Uçak (Bilgi Teyidi 25.07.2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör