Azerbaycanlı Türk, Müzisyen, Bestekar, Söz Yazarı, Solist, Aranjör. Eliağa Göyçaylı,  27 Mart 1995 tarihinde Azerbaycan'ın Göyçay şehrinde müzisyen bir ailede dünyaya geldi. Ortaokulda okurken, şiir yazmağa, müziklerle ilgilenmeğe başlayan Eliağa, amatör şarkılar yapıp söylüyordu.

2012 yılında profesyonel işler yapabilmek için, kendi ses kayıt stüdyosunu kurdu. 2017 yılında Türkiye’nin ünlü şair, yorumcu, radyocusu Murat İnce'yle tanışan Eliağa Göyçaylı, Türkçe ilk şarkısı olan "Unutamazsın" eserini besteleyip (düet) söyledi. Daha sonra 2018 yılında "Seni terk ediyorum" "Şikayet ederim" isimli eserlerini besteleyip söyledi ve kısa zamanda sevilmeğe başladı.

Çok geçmeden 2018 Mayıs ayında 8 şarkıdan oluşan "Gerçek Aşk" isimli ilahi albümü "Ati Müzik" etiketiyle  sevenleriyle buluştu. Albümün bütün müziklerini Eliağa Göyçaylı aranje edip besteledi ve söyledi. Genç sanatçı Türkiye'de ilk kez sanatseverlerle buluşuyordu.

Murat İnce; Eliağa Göyçaylı için, "O bir müzik dehası olacak yetenekte, sadece imkan tanınması gerekiyor. Bir çok imkansızlığın içerisinde Eliağa Göyçaylı bunları yapabiliyorsa, inşallah biz onu Türkiye'ye getirdiğimizde kim bilir neler yapacak? "Ben çok umutluyum, kendisinden" dedi.

Albümde yer alan "Bana seni gerek" ve "Şol cennetin ırmakları" adlı Yunus Emre eserlerine, Bia Film'den Ali Necati Kumcuoğlu Yönetmenliğinde ve Salih Köksal Sanat Yönetmenliğinde klipler çekildi. Yunus Emre'yi çok yansıtan çalışmada Kumcuoğlu ve Köksal çok büyük emekler harcadılar öyle ki Yunus Emre'yi genç yönetmen  Ali Necati Kumcuoğlu canlandırdı. Hiçbir emekten kaçınılmayan çalışmalarda, kimse bir kuruş ücret almadı. Maneviyatına inanmış bir kaç iyi adamın çok özel bir çalışmasıdır "Gerçek Aşk"

Albümde yer alan diğer eserler şöyle:

 "Etme ve Gel Mevlana Celalettin Rumi, "Ala Gözlü Nazlı Dilber ve Üryan Geldim Gene Üryan Giderim Karacaoğlan, "Aşkın Aldın Benden Beni Yunus Emre"

2018’in Haziran ayında 30 eserden oluşan, "Dua Vakti" isimli daha bir albüm sevenleriyle buluştu. Bu albümdeki müziklerin de bestecisi, aranjörü "Eliağa Göyçaylı"ydı.

Daha sonra onlarca enstrümantal müzikler besteleyen Eliağa, daha çok sevilmeğe başlandı.

Eliağa Göyçaylı’nın, 2019 yılında "Terapi" isimli albümü, 2020 yılında "Ömre Bedel" isimli albümü çıkmıştır.

KAYNAK: Music My Life bilgi teyidi (13.11.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör