Ceyda Çetin Erenler

STK Yöneticisi, Makina Mühendisi, Milletvekili, İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Dumlupınar Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü

Makina Mühendisi; İş Kadını, STK Yöneticisi, İş Kadını, XXVII. Dönem Kütahya Milletvekili. 1975, Kütahya doğumlu. Baba adı Nuri, anne adı Azize. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünü bitirdi. TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu Kurucu Üyeliği, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği yaptı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kütahya Î1 Delegeliği ve Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu Raportörlüğü, Kütahya Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2012 yılında AK PARTİ Kütahya II Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. İl Başkan Yardımcısı olarak İl Sekreteri ve Ekonomi işleri Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2014 yılında AK PARTİ İl Kadın Kolları Başkanlığına atandı ve 2018 yılına kadar bu görevi sürdürdü. Kasım 2015 seçimlerinde AK PARTİ Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığında Uşak, Muğla ve Bursa illerinde koordinatörlük görevi yaptı. Kadın Kolları 4. Olağan Kongresinde MKYK Yedek Üyeliğine seçildi. Kütahya Güzel Sanatlar Derneği, Kültür ve Sanat Derneği, Kültür ve Tanıtım Vakfı ve Yeşilay Cemiyeti Üyesi oldu.

Ceyda Çetin Erenler, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden XXVII. Dönem Kütahya Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesidir. Orta düzeyde İngilizce bilen Çetin Erenler, evli ve 2 çocuk annesidir.

KAYNAK: AK Parti Kütahya - Ceyda Çetin Erenler (haberturk.com, 24 Haziran 2018), 27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (PDF - tbmm.gov.tr, 24.04.2020), Ceyda Çetin Erenler – TBMM (tbmm.gov.tr, 24.04.2020), Ceyda Çetin Erenler Haberleri (cnnturk.com, 24.04.2020), Ceyda Çetin Erenler - AK PARTİ (akparti.org.tr, 24.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör