İhsan Ataöv

Gazeteci-yazar, Milletvekili, Eğitimci, Siyasetçi

Doğum
Ölüm
31 Ekim, 2011
Eğitim
Edirne Öğretmen Okulu
Diğer İsimler
İhsan Çarıklı Ataöv, Çarıklı İhsan Ataöv

Gazetecilik ve Eğitimci, Siyasetçi, XII., XIII., XIV., XV. ve XVI. Dönem Antalya Milletvekili (D. 1923, Macar köyü / Gazipaşa / Antalya – Ö. 31 Ekim 2011, Ankara). Kaynaklarda adı İhsan Çarıklı Ataöv olarak da geçmektedir. Baba adı Mustafa, anne adı Ayşe. Edirne Öğretmen Okulu mezunu.

İhsan Ataöv, eğitimini tamamladıktan sonra bir süre serbest muhasebecilikle uğraştı. Doğrul, Korkuteli, Küçükköy, Antalya Merkez İnönü ve Atatürk Okulları Öğretmeni, Antalya Ticaret Sanayi Odası Muhasebecisi, Antalya Nâfıa Müdürlüğü Muhasibi, Personel ve Muamelat Şefi, Türkiye Öğretmenler Federasyonu İdare Heyeti Üyesi, Türkiye Şoförler Federasyonu 2. Başkanı, Antalya Esnaf Dernekleri Fahri Başkanı, Denizcilik Bankası Antalya Acentesi, Antalya’da Öğretmen ve Yumruk Gazeteleri sahibi ve Yazarı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, İleri Gazetesi Yazarı olarak görev yaptı.

“Çarıklı”  lakaplı İhsan Ataöv, 1961genel seçimlerinde AP’den XII., XIII., XIV., XV. ve XVI. Dönem  Antalya Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.

 

Vefatı:

 

İhsan Ataöv, 31 Ekim 2011 günü Ankara’da vefat etti. Ataöv için 1 Kasım 2011 günü TBMM’de tören düzenlendi. Ataöv’ün cenazesi, Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Evli, 3 çocuk babasıydı.

KAYNAK: TBMM Albümü 2. Cilt 1950-1980 (2010), Eski Antalya Milletvekili İhsan Ataöv, vefat etti (milliyet.com.tr, 31.10.2011), Çarıklı İhsan Ataöv yaşamını yitirdi  (gunhaber.com.tr, 31.10.2011).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör