Eyüp Karadayı

Gazeteci-yazar, STK Yöneticisi, Spor Yazarı

Doğum
Ölüm
15 Haziran, 2019
Eğitim
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi

Gazeteci, Yazar, TSYD’nin İstanbul eski şube başkanlarından (D. 1933, İstanbul – 15 Haziran 2019, İstanbul). Aslen Tirebolulu, dört çocuklu bir ailenin üçüncü oğlu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. Haydarpaşa Lisesi'ni bitirip İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye ve Siyasi İlimler bölümünden ve sonra da İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Hollanda'nın Ultrecht şehrinde master eğitimini tamamladı.

İstanbul Sanayi Odası'nın yanı sıra sırasıyla Millet, Son Posta, Akşam, Tercüman, Hürriyet, Sabahve son olarak Star gazetelerinde görev yağan Karadayı, Türkiye Spor Yazarlarının 1963 yılındaki ilk yönetim kurulunda yer aldı. "Basın Şeref Kartı" ve Olimpiyat, üç Dünya Kupası, dört Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yanı sıra tam 38 Dünya ve Avrupa Güerş Şampiyonası'nı da gazeteci olarak yerinde izledi.

 

Vefatı:

 

Eyüp Karadayı, 15 Haziran 2019 günü  86 yaşında iken İstanbul’da hayata gözlerini yumdu. Cenazesi, 16 Haziran Pazar günü Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Karadayı, evli ve iki çocuk babasıydı. Fenerbahçe Spor Kulübü ve İstanbul Sanayi Odası Vakfı (Denetçi) üyesiydi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Eski yöneticilerimizden, gazeteci-yazar Eyüp Karadayı'nın vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Eyüp Karadayı'ya Allah'tan rahmet, değerli ailesi başta olmak üzere yakınları, sevenleri ile camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

 

Kitapları:

 

Hakem Sizsiniz, Sanat Dünyası, Bilişim Çağı, Ayıptır Söylemesi (2010), 300 Temel Eser (2012), "Kırmızı Noktalı" Fıkralar (2015).

 

KAYNAKÇA: Eyüp Karadayı kimdir? (posta.com.tr, 15 Haziran 2019), Eyüp Karadayı kitapları (odakitap.com, idefix.com, kitapyurdu.com, 15 Haziran 2019), Vakıf Denetçileri (iso.org.tr, 15 Haziran 2019), Duayen spor yazarı hayatını kaybetti (yeniakit.com.tr, 15.06.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör