Ankaralı Namık

Besteci, Şarkı Sözü Yazarı, Oyuncu, Müzisyen

Doğum
01 Ocak, 1976
Ölüm
18 Ekim, 2015
Eğitim
Malatya İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği
Burç
Diğer İsimler
Namık Uğurlu

Müzisyen, söz yazarı, televizyon programcısı, bestekâr ve oyuncu (D. 1 Ocak 1976, Ankara – Ö. 18 Ekim 2015, Keçiören, Ankara). Doğum adı: Namık Uğurlu olup,  Ayarcı Namık, Sazcı Namık isimleriyle de tanınmaktadır. Malatya İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirmiş, fakat mesleğini yapmayıp müziğe yönelmiştir.

2005 yılında ismi pek tanınmayan sanatçı, Arabada Beş Evde On Beş adlı albümü milyonlar satarak birçok megastarı geride bırakarak rekorlar kırmıştır.

2008 yılında Ah babam sağ olsaydı adlı albümü kendisiyle aynı dönemde albüm çıkaran Megastar Tarkan’la sıkı bir mücadele içinde olduğunu albüm satışlarının yakın olduğunu belirtmiştir.

Son iki albümünü 700bin adetin üzerinde satmıştır. Ankara’dan bağımsız milletvekili adayı olarak siyasete de atılmayı deneyen Ankaralı Namık, Ankara Eczacıspor Kulübü Başkan Yardımcılığını ve Tüm Türkiye Çalışan ve Emekliler Birliği Genel Başkan vekilliğini yürütüyordu.

 

Ölümü:

 

Kuzey Ankara TOKİ blokları 15. etapta 7. katta bulunan evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Olay yerine çağrılan ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Uğurlu'nun hayatını kaybettiği bildirildi. Daha sonraları ölüm nedeni intihar olarak açıklandı

Ankaralı Namık' ismiyle tanınan Çankırılı Türk Halk Müziği (THM) sanatçısı 39 yaşındaki Namık Uğurlu memleketi Çankırı'nın Kurşunlu İlçesine bağlı Yeşilöz Köyü'nde sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

İkindi namazını müteakip Yeşilöz Köyü camiinde kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda köy mezarlığına götürülen Namık Uğurlu'nun cenazesi dualarla toprağa verildi. Cenaze törenine katılan eşi Nebahat Uğurlu ile çocukları 14 yaşındaki Efe ve 7 yaşındaki kızı Sedef ile annesi Cevriye, babası Mustafa Uğurlu ayakta durmakta güçlük çekti. Yakınlarının ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreninde imam helallik istediğinde, cenazeye katılanlar hep bir ağızdan 'Helal olsun' diye bağırdı.

 

Ankaralı Namık Albümleri:

 

İç Benim İçin

Aşkım Unutacağım

Canlı Performans Vol. 2 (Çiçeğim-Hovarda)

Canlı Performans Vol. 1 (Ah Babam Sağ Olsaydı-Salla)

Kendisi Lazım-Dar Geldi Ankara (Canlı Performans,Vol.3)

Çekirge / Havalanma (Canlı Performans, Vol. 4)

Bayrama Gidiyorum

Sakla Gözyaşını Annem

Utanmadın mı

Ananın Hayrına Ver

Seviyorsan Bak Yüzüme / Mezar Taşları

Dar Geldi Sana Ankara

Oğlumun Tabancası Tak Tak Eder Amcası

Ah Babam Sağ Olsaydı

Şişeler (İşte Muhabbet İşte Eğlence)

Şişeler Vay Aslanım Vay

Hovarda

Yapıştır Koçum - Nassı Yani

Hadi Çıkta Gel

Salla Bidenem Salla

Arabada Beş Evde Onbeş

 

Popüler Şarkıları:

 

Peri misin Cin misin

Kapıcı İzzet

Dar Geldi Sana Ankara

Ah Babam Sağ Olsaydı

Ringo Ringo Şişeler

Dokumacı Kızlar

Oğlumun Tabancası

Kafam Almıyor Vedanı

Geleceğin Yok Senin

Kapıcı İzzet (Peri misin Cin misin)

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör