Dorukcan Özgüler

Tiyatro Oyuncusu, Oyuncu

Doğum
08 Ağustos, 1992
Burç

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, senaryo yazarı. 8 Ağustos 1992, İstanbul doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Üniversite hayatında yazdığı ve oynadığı kısa filmlerle oyunculuğa merak salan Dorukcan Özgüler, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra amatör olarak tiyatroya başladı ve çeşitli sanat merkezlerinde birçok defa sahne aldı.

2013 yılında oyunculuk eğitimi almaya karar veren oyuncu, MinT Akademi bünyesinde eğitimine başladı. Yasemin Çonka, Serhat Kılıç ve Cenk Sözeri gibi önemli sanatçılardan temel oyunculuk ve ileri oyunculuk eğitimleri aldı. Yaklaşık 2,5 yıllık eğitim hayatı boyunca Cadı Kazanı ve Düğün isimli tiyatro oyunlarında yer aldı. Aynı dönemde senaristlik eğitimini de tamamladı.

Kamera önü oyunculuk hayatına Mayıs Kraliçesi adlı televizyon dizisi ile başlayan Dorukcan Özgüler, son olarak Adını Sen Koy dizisinde “Çetin” karakterini canlandırmaktadır.

 

Rol Aldığı Film ve Diziler:

 

Adını Sen Koy (TV Dizisi, Çetin, 2016)

Merdiven Baba (Sinema Filmi, 2015)

Mayıs Kraliçesi (Sinan, TV Dizisi, 2015)

 

KAYNAKÇA: Adını Sen Koy Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Karakterleri (dizibilgi.tv, 27.01.2018), (dorukcanozguler.com, 27.01.2018).

 

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör