Müzisyen, ses ve saz sanatçısı, müzikolog, müzik eğitmeni. (1941 yılında Tekirdağ'ın Mürefte ilçesinde doğdu. Beylerbeyi İlkokulu ve Vefa Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. 1963-1983 arasında TRT İstanbul Radyosu’nda korist, tanbur sanatçısı, TSM Şube Şefi ve eğitim-denetim-sınav komisyonları üyesi olarak çalıştı. 1983’te kadro nakliyle geçtiği İTÜ TMD Konservatuarında Temel Bilimler Bölümü ve Temel Bilimler TSM Anasanat Dalı başkanlıklarında bulundu. Yurtiçinde ve ABD, Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinde birçok sanat etkinliklerine katıldı.
Abdi Coşkun, 1967’den itibaren 25 yıl Konya’daki Mevlâna törenlerinde tambur çaldı. Türk Musikisi nazariyatı alanında incelemeler ve çalışmalar yaptı. İTÜ Konservatuarı için tambur metodu hazırladı. 1980’de yaptığı Klasik Türk Müziği uzunçaları sebebiyle UNESCO şeref ödülü kazandı. Cenevre Etnografya Müzesinin yayınladığı CD’si, etnomüzikoloji alanında “Osmanlı Tanbur Sanatı” adıyla arşive alındı. Adı geçen arşiv, uluslararası CD’ler Academy Charles Cross Grand Prix’i kazandı. Tanbur yapımı konusunda Kumkapılı Âgâh (İdem) Usta, Hâdi (Eroğluer) Usta ve Onnik (Üner) Usta gibi eski ustalarla çalıştı ve incelemelerde bulundu.
Abdi Coşkun, 2007 başında yaş haddinden İTÜ TMD Konservatuarı’ndan emekli oldu. Halen aynı kurumda tanbur eğitim görevlisi olarak çalışmaktadır. Konservatuarda yetiştirdiği öğrencilerinden bir kısmı TRT ve devlet korolarında görev yapmaktadırlar.
Abdi Coşkun evli ve kemençe sanatçısı Lütfiye Özer ile kanun sanatçısı Ayşe Ayan adlı iki kız evlât ve üç torun sahibidir
KAYNAKÇA: Eskimeyen Yol Arkadaşlarımız (devletkorosu.com, 22.06.2015), Abdi Coşkun (turksanatmuzigi.org, 22.06.2015).