Mümtaz Beğen

Şair

Doğum
19 Ağustos, 1969
Eğitim
Açıköretim Fakültesi Bankacılık-Sigortacılık Meslek Yüksek Okulu
Burç
Diğer İsimler
Ozan Ülkü

Şair. 19 Ağustos 1969, Aksalur / Ürgüp / Nevşehir doğumlu. Ozan Ülkü adını da kullandı. Aksalur Atatürk İlkokulu, Kayseri İmam-Hatip Lisesi, AÖF Bankacılık-Sigortacılık Meslek Yüksek Okulu mezunudur. 1999’dan itibaren sigorta acenteliği yaptı.

İlk yazısını Diyanet Gazetesi’nde (1990) yayımladı. Daha sonra Yeni Düşünce, Kayseri Akın Günlük, Ortadoğu, Hergün, Kurultay, Türkiye, Diyanet, Genç Nefer, Geçit, Sesleniş, Yesevi, Erciyes, Ozan, Ece, Bizim Anadolu, Çemen, Türkü dergilerinde yazdı. Kayseri yerel televizyonlarından Kanal 38’de “Edebî Bakış” adlı kültür-edebiyat-sanat programını hazırlayıp sundu (2004-). ANASAM ve Aydınlar Ocağı üyesidir.

“Mümtaz Beğen, söyleyecek sözü olan ve bu paralelde varlığını şiirlerinde duyurmayı başaran bir şair. Halk şiiri geleneği çerçevesinde şekil ve muhtevayı kaynaştırarak modern bir çizgi yakalamıştır. Şiiri şiir yapan unsurları kavrayarak, şiirin kaynaklarına inmesi kendisini tekrar ve taklit tuzağının dışında bırakmıştır. Tema zenginliği, duygu ve düşünce akışı, buluş gücü ile artık şiirin damarlarını bulmuştur. Bu kitabıyla, kendi yolunun yolcusu olarak, uzun süre sesinin şiir vadisinde yankılanacağına inanıyorum...” (Nurkal Kumsuz)

ESERLERİ (Şiir):

Sevdam ile Övünürüm (1993), Ozan Ülkü (1993), Dediğin Olsun (2000), Dahası Var mı? (2002).

HAKKINDA: Mümtaz Beğen / Dahası Var mı? (2002).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör