Barış Demir (Müzisyen)

Türk Sanat Müziği Sanatçısı, Müzisyen

Doğum
03 Ağustos, 1979
Eğitim
Bahçelievler Deneme Lisesi
Burç

Müzisyen, Türk Sanat Müziği sanatçısı, semazen. 3 Ağustos 1979 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğretime dördüncü sınıfa kadar Beyoğlu Kaptanpaşa İlköğretim Okulunda, 1989 yılında ailesiyle Ankara’ya taşınınca beşinci sınıfı Hasanpaşa İlköğretim okulunda okudu. Ortaokul ve Liseyi Bahçelievler Deneme Lisesinde bitirdi.

Lise eğitimi sırasında Türk Mûsikîsine olan merâkından dolayı Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde Dr. Rûhi Kalender ve Doç. Dr. Bayram Akdoğan ile derslere baslayıp okulun mûsîki faaliyetlerinde yer aldı. Aynı zamanda TRT Sanatçılarından Necib Altın’dan ud dersleri aldı.

Barış Demir, 1998 2000 yılları arasında İngiltere’de dil eğitimi için bulundu. 2000 yılında Kültür Bakanlığı Gençlik Korosu sınavlarını kazanarak koroya ud ile eşlik etti. 2001 yılında Semazen Şemsi Susamış’tan semâ eğitimi aldı. Askerliğimi Ağrı Doğubayazıt’ta 2004 yılında tamamladı. Askerlikten sonra çeşitli firmalarda çalıştı. Bu zaman zarfı içinde yurt içi ve yurt dışında ud, kudüm ve semazen olarak konserlere katıldı. 2006 bu yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan koroya ud, kudüm ve repitör olarak katıldı. 2007 yılı sonunda Kültür Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Mûsikî Topluluğu Müdürlüğünün açmış olduğu semazenlik sınavını kazandı ve ataması gerçekleşti.

Bilgisayar ile nota yazmak, tarihi Osmanli mezar taşları, hazireler ve türbeler üzerine araştırma yapıp fotoğraflarını çekmek Barış Demir'in hobileridir.

Sema Demir ile evli olup, Hatice Zeynep ve Fatma Zehra isimlerinde iki kız babasıdır.

KAYNAK: Özgeçmişler (ittmt.org, 28.10.2011).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör