Zekeriya Karaman

Medya Yöneticisi, İş İnsanı

Doğum
-
Eğitim
Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

İş İnsanı, Medya Yöneticisi,  Kanal 7 Televizyonu Medya Grubu Başkanı. Aksaray doğumludur. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunudur. 1980'li yıllarda, Zahit Kotku'nun kurduğu ve Turgut Özal, Necmettin Erbakan gibi önemli siyasetçilerin de gönül bağının bulunduğu iddia edilen İskenderpaşa cemaatinin önemli üyelerinden biri haline geldi.

Zekeriya Karaman, bir dönem "İslam" adında aylık bir dergi yayımladı. Derginin kadrosunda, medyada Ankara'daki Armada iş merkezinin ortakları olarak geçen eski milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan ve bir dönem RTÜK Başkanlığı yapan sonra Kanal 7 genel yayın yönetmeni olan Zahid Akman da vardı. Ceylan, 12 Eylül döneminin ardından 6 yıl boyunca genel yayın yönetmenliğini yaptığı dergide, Akman da yazı işleri müdürü idi. 

Milli Görüş camiasında güvenilir ve sevilen bir isim haline gelen Karaman, Necmettin Erbakan'ın da yakınında yer alan isimlerden biri oldu. O dönem RP'de yöneticilik görevi de yapan Karaman, maddi konularda Erbakan'ın görev verdiği, güvendiği isimler arasında yer aldı. 1994 yılında kurulan Yeni Dünya İletişim şirketinin kurucu ortaklarından biri olan Karaman'ın ortaklarından biri de Recai Kutan'dı. Zaman içinde ortaklıklarda değişimler oldu.

Zekeriya Karaman günümüzde Kanal 7 Televizyonu yönetim kurulu başkanıdır. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın 2001 yılında Evlendiği eşi Sema Ketenci'nin babası Osman Ketenci Zekeriya Karaman'ın da dünürüdür. Karaman'ın oğlu Habib Karaman Osman Ketencinin diğer kızı Şehriban Ketenci ile evlidir. Böylece Osman Ketenci hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de Zekeriya Karaman'ın dünürüdür.

 

HAKKINDA: Zekeriya Karaman - Media Ownership Monitor (mom-rsf.org, 2 Aralık 2021), Zekeriya Karaman için AİHM'e başvurdu (dunya.com, 27 Haz 2022), Kanal 7 sahibi Zekeriya Karaman nereli? Zekeriya Karaman'ın hangi dosyaları Cemaat'in elinde (odatv4.com, 8 Şub 2023), Zekeriya_Karaman (wikipedia.org, erişim 25.08.2023), Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer'i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi (aksaray.bel.tr, erişim 25.08.2023), Zekeriya Karaman Kimdir (haberler.com, erişim 25.08.2023), Zekeriya Karaman Haberleri (haber7.com, erişim 25.08.2023).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör