Tunahan Turhan

Prodüktör, DJ

Doğum
11 Mayıs, 1998
Eğitim
Akdeniz Üniversitesi
Burç

DJ – Prodüktör. 11 Mayıs 1998 tarihinde Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde dünyaya geldi. Burcu Boğa. Boyu 1.95 cm, kilosu 95 kg. Akdeniz Üniversitesi mezunudur.

Tunahan Turhan'ın müzik sektörüne girişi 2022 senesinde "Mantra" adındaki parçayla  "Ghetto Record" adındaki plak şirketiyle anlaşmasıyla gerçekleşti. İlerleyen süreçte Dj’lik ve prodüktörlük yaparak sürekli olarak kendini geliştirmiş, gündemi takip etmiş, yoğun tempoya uyum sağlamış ve sektörde adını başarılı bir şekilde duyurmuştur. Çıkardığı parçalarla müzik sektöründe önemli derecede yön vermiş ve kısa bir sürede dijital platformlarda üst sıralara çıkarak editör listelerine girmeyi başarmıştır.

Tunahan Turhan, Aynı zamanda "Satsuma Music" ile anlaşmaya vararak çıkardığı parçalarla hızla yükselişe geçmiş ve listelerde adını en üst sıralara yazdırmayı başarmıştır. Elektronik müziğe olan ilgi ve alaka ile bilinen Turhan, sektörün en iyileri arasında olmayı hedeflediğini ve bunun için çok fazla çalıştığını da dile getirmiştir.

Barış Çakır ile çıkarmış olduğu 'Oley Oley" adındaki parça binlerce kez dinlenip beğenilerek popüler müzik platformu olan Spotify'in 'down low' isimli editör listesine girmeyi başarmış, ayrıca YouTube platformunda hitlerin arasında yer almıştır.

Başarıları bunlarla da sınırlı kalmayan Tunahan Turhan, İspanya'daki listelerde 7. ve Kanada'da 2. olan "Madrigal" parçasının altında Tunahan Turhan ve Ata Altınoluk ' un imzası ile 66.sıraya girmiştir.

Tunahan Turhan, “Mantra, Ghetto, Oley Oley, Don’t Know Why, Bulet, Violin Queen, Give Me, Maia, Deepland, Anatolia, V4, 01, Don’t, Hello Chief, My Feelings, Madrigal” gibi birçok parçanın imzasında Tunahan ismi yer alıyor.

Genç DJ ve prodüktör, çıkardığı parçalarla milyonlarca dinlemeye ulaşarak müzik sektörüne yön vermeye devam ediyor. Müzik tarzlarıyla dikkat çeken Tunahan Turhan, genellikle Indian Indie, Dans/Elektronik tarzında şarkılar çıkarıyor.

 

Kaynakça:

 

Bilgi Teyidi (15.02.2023)

https://www.ahaber.com.tr/yasam/2022/12/27/tunahan-turhan-kimdir-nerelidir-hakkinda-merak-edilenler

https://www.oncevatan.com.tr/magazin/genc-dj-ve-produktor-tunahan-turhan-muzik-listelerini-zorluyor-...

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör