Emirhan Bozbora

Girişimci, Prodüktör

Doğum
Eğitim
Selçuk Üniversitesi Reklamcılık Bölümü

Genç girişimci, yeni nesil müzik prodüktörü. 2000 yılında İzmir'in Konak ilçesinde doğdu. Lise öğrenimini Konya Ereğli Anadolu Lisesinde tamamladı. Şu an Selçuk Üniversitesi Reklamcılık Bölümünde öğrenimini sürdüren Emirhan Bozbora, 2018 yılından itibaren müzik piyasasında önemli işlere imza atmaya devam ediyor.

 

Emirhan Bozbora Bağlantıları;

 

www.instagram.com/e.bozbora

www.facebook.com/e.bozboraa

https://en.everybodywiki.com/Emirhan_Bozbora

https://spoti.fi/2YCo3dE

 

KAYNAK: Türk Müziği – Kopyala Yapıştır - Yazar: Emirhan Bozbora (kooplag.com, 26.08.2020), Genç Girişmci Emirhan Bozbora, reklam projeleriyle dikkat çekiyor (haberx.com, 29.08.2020), Bilgi teyidi (01.09.2020).

TÜRK MÜZİĞİ – KOPYALA YAPIŞTIR

Prodüktör Emirhan Bozbora başarısının sırrını anlattı

 

2018 Yılından itibaren gerçekleştirdiği, aranjeler, prodüksiyonlar müzik dünyasına yeni bir soluk getirdi. Yaptığı işlerle adından söz ettiren Emirhan Bozbora, yeni çalışmalarla müzik dünyasında ses getirmeye devam edecek.

 

Türk müzik sektöründe olan tabuları yıkmak gerektiğini söyleyen Emirhan Bozbora;

 

‘’Yeni Türkiye şartlarında başarılı olmak için, özellikle müzik sektöründe başarılı olmak için bence pek bir şey yapmanıza gerek yok. Yurt dışında üretilmiş loop soundları kopyala yapıştır yaparak, adınızdan söz ettirebilirsiniz. Söz yazmanıza da gerek yok, onu da satın alıyorsunuz. Ama bana göre müzik bu değil, şuan insanların yaptığı, sanatçılık oynamak. Bana göre özgün müziğin sırrı, düşünerek hareket etmekte yatıyor. Biz yurtdışında üretilmiş soundları kopyala yapıştır yaparak Türk müziğini geliştirmek adına, bir arpa boyu yol kat edemeyiz. Üretmemiz lazım, mesela Türkçe pop şarkılarda yerli enstrümanlar, Türk halk müziği ezgileri kullanılabilir. E.d.m alanında üretim yapan prodüktörlerimiz, Türk geleneksel ezgilerini yeni soundlarla tekrar yazabilir. Biz batıdan alıyoruz,olduğu gibi yayınlıyoruz. En büyük nedeni de sanatın sanat için değil para içi yapılıyor olması. Umarım tüm bunlar bir gün değişecek. Anlatmak istediklerime örmek vermek gerekirse, Ben Büdü sahne adını kullanan Hasan, gerçekten ortaya muhteşem işler çıkarıyor.’’ diye kaydetti.

 

(Emirhan Bozbora)

 

Bu röpartaj müzik dünyasını sallayacak gibi Emirhan Bey, bunları söyleyerek yeni nesil popçuları karşınıza alıyorsunuz,

 

Lafı eveleyip kıvırmaya gerek yok. Benim gördüklerim bunlar.

 

Peki siz? siz başarıyı nasıl yakaladınız?

 

 

Mesele başarıya nasıl baktığınız, ben insanlar tarafından çok fazla dinlenmeyi, beğenilmeyi, başarı olarak görmüyorum. Bana göre başarı üretebilmek. Her şeye rağmen, bir eser ortaya çıkarırken geçen süreci nasıl yönettiğiniz, vazgeçmemeniz ve sonunda o eseri tamamlayabilmeniz bir başarıdır. Tabi ki kopya çekmemek şartıyla…

KAYNAK: Türk Müziği – Kopyala Yapıştır - Yazar: Emirhan Bozbora (kooplag.com, 26.08.2020).

 

Yazar: Röportaj
FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör