Somer Sivrioğlu

Aşçı, Gurme, İş İnsanı

Doğum
25 Mayıs, 1971
Eğitim
Özel Moda Lisesi
Burç
Diğer İsimler
MasterChef Somer.

Aşçı, Gurme, MasterChef. 25 Mayıs 1971'de İstanbul Kadıköy'de dünyaya geldi. Özel Moda Lisesi mezunudur. 1996 yılına kadar Türkiye'de kaldı. 25 yaşında iken 1995 senesinde Yüksek Lisans yapmak için Avustralya'ya gitti. Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümünden mezun olmuştu, daha sonra master yaptı...

Somer Sivrioğlu, üniversitede okurken ailece annesinin çalıştırdı. Sonra kendi kaderimi çizmeye karar verdi. Master yapmak için yurtdışına gitmeye karar verdi. Avustralya’da ilk zamanlar çok zorluk çekti. Önce okulu bitirdi, sonra yemek sektörüne girdi. 17 restoranın yöneticiliğini yaptığı zamanlar oldu. Türk restoranı macerasına girdi. İlk açtığımız gece üç rezervasyon vardı.

Sydney'de kuzeni ile birlikte 'Efendy' isimli bir Türk restoranı açtı. Menüsünde pek çok Türk lezzeti bulunan restoran yurt dışında Türk lezzetlerini temsil eden bir marka haline geldi. Geçmişten günümüze, en iyi restoran, en iyi et ve en iyi lezzet ödülü gibi çok dalda ödül sahibi oldu. Efendy isimli restoranı Sydney'de en iyi bilinen lezzet duraklarından biri oldu. Bir dönem Lezzet Yolculuğu isimli bir radyo programını sunmuş, ayrıca köşe yazarlığı yapmıştır. “Anatolia: Adventures in Turkish Cooking" isimli bir kitabı da bulunuyor.

 

Masterchef Jürisine Nasıl Katıldı?

 

Sivrioğlu MasterChef sürecini ise şöyle anlatıyor: Avustralya’da yaşıyordum ama Türkiye’den de kopamıyordum. Gastronomi turları düzenliyordum sık sık. ‘MasterChef başlıyor’ diye bir yazı gördüm sosyal medya. Arkadaşıma ‘MasterChef başlıyormuş, sen tanırsın Acun abinin ekibini bir söylesene misafir şef olarak alsınlar böylece en azından burada bir MasterChef yaparım hem güzel bir hatıra olur hem de bunu Avustralya’da pazarlarım’ dedim. Artık nasıl iletildi, kimden gitti bilmiyorum başka türlü gitmiş haber. ‘Biz de onu arıyorduk’ demişler. Olay bu şekilde gelişince de ‘sen buraya gel’ oldu. Konuştuk, ben Avustralya’daki işlerimden bahsettim ‘bir iki aya çeker, bitiririz’ dediler... İyi ki de gelmişim, iyi ki bu kararı vermişim... Ben ünlü bir şeftim, yarışmadan sonra da burada ünlü oldum! Kendi sektörümde beni tanıyorlardı zaten ismim biliniyordu.

Röportajlarla Somer Sivrioğlu

Gecenin bir yarısında acıkırsa ne yer: Kokoreç. Ben kokoreç hastasıyım. Kelle paça, işkembe, şırdan olsun. Onlara da bayılırım. Yememeye çalışıyorum, çünkü şu ara kilo vermeye çalışıyorum.

Çocukluğunda çok sevdiği ilk yemek: Anneannemin pırasalı böreği. Kendisi Yugoslav göçmeni, çok güzel el açma börek yapardı. Ve o böreği açtığı zaman annem, iki rahmeti dayım, bütün aile bir araya gelirdi. Yemeğin birleştirici gücünü ve tek bir yemekle bütün aileyi sofrada toplayabildiğini o zaman gördüm.

 

Aldığı Ödüller:

 

2013 Yerel İşletme Ödülü

İç Batı'nın En İyi Restoranı 2012 En İyi Lezzet Ödülü

2010 ve 2011 RCNSW Mükemmellik Ödülü

2010 İç Batı'nın En iyi Türk Restoranı Ödülü

 

HAKKINDA:  Somer Sivrioğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? (haberturk.com, 17 Temmuz 2020), Somer Şef kimdir, nereli? (hurriyet.com.tr, 27 Temmuz 2020), Somer Sivrioğlu Kimdir? (YouTube • Biyografi TV, 25 Kasım 2021), Somer Sivrioğlu Kimdir? | Gerçek Başarı Zamanı Yönetmektir… (YouTube • ChefStory, 22 Nisan 2022), Somer Sivrioğlu: Kimdir, Nereli, Nasıl başladı? (lezzet.com.tr, 19 Temmuz 2022),  Somer şef kimdir ve nerelidir? (haber7.com, 6 Ağustos 2022), Somer şef kimdir, Somer Sivrioğlu kaç yaşında? (cumhuriyet.com.tr, 19 Ağustos 2022), Somer şef aşka geldi! (hurriyet.com.tr, 31 Ağustos 2022), Somer Sivrioğlu Hayatı ve Biyografisi (haberler.com, 02.09.2022), MasterChef Türkiye jürisi Somer Şef kimdir, (cnnturk.com, 02.09.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör