Anıl Taşezen (Ayna)

Grafik Tasarımcı, Oyuncu

Doğum
Eğitim
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü
Diğer İsimler
Saygı Ercüment Çözer.

İllüstratör & Grafik Tasarımcı, Oyuncu. 1987, İstanbul doğumlu. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümünden mezun oldu. Sokak yerleştirmeleri ve “#ayna” imzası ile tanınan sanatçı, sıklıkla grafitti ve paste-up tekniğini kullanıyor. Eserlerini İstanbul dışında Lübnan, Almanya ve Pakistan’da da kamu alanlarına yerleştiren Taşezen 2013 yılında Mamut Art Project’e seçildi.

Anıl Taşezen,  eserlerinde sosyal medyadan ilham aldığını belirten Taşezen, işlerini ve “#ayna” ismini neden seçtiğini açıklıyor:

"Çalışmalarımda popüler kültürün sıkça kullandığı sözleri ve ikonlarını kullanıyorum. Bu söylemleri ve figürleri sokağa taşıyarak, onları insanların her gün yoldan geçerken karşılarına çıkabilecek gündelik bir görüntü haline getiriyorum. Popüler kültürün bu ikonları çalışmalarımda sürekli değişime uğruyor. Bazen ironik, bazen ise sert bir üslupla sokakta tekrar hayat buluyorlar. Her sokak sanatçısının bir imzası olduğu gibi bende kendime "ayna" ismini seçtim. Bunun nedeni insanların çalışmalara baktıklarında bu yansımaları aynı zamanda kendi hayatlarında görmelerini sağlamak. Nihayetinde, sanat bir anlamda toplumunda aynasıdır."

Anıl Taşezen,  tasarım çalışmaları yanı sıra 2020 yılından itibaren Saygı, O Kız gibi çeşitli dizilerde rol aldı. Yeni projelerde yer almayı sürdürmektedir.

 

Sergileri:

 

1968: Yarım Asırlık Genç / Sanatçı 2018       

Yarın / İllüstratör & Grafik Tasarımcı  2017   

 

Rol Aldığı Film ve Diziler:

 

O Kız (TV Dizisi 2022)

Saygı (Ercüment Çözer Senior, TV Dizisi 2020)

 

KAYNAK: Anıl Taşezen (tiyatrolar.com.tr, 12.08.2022),  Anıl Taşezen (imdb.com, 12.08.2022), Anıl Taşezen (sinematurk.com, 12.08.2022), Anıl Taşezen (dizioyuncu.com, diziseti.tv, diziler.com, 12.08.2022), Anıl Taşezen (beyazperde.com, sinemalar.com, 12.08.2022).

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör