Fırat İşbecer

İş İnsanı

Eğitim
Galatasaray Üniversitesi

İş adamı, CEO. Commencis Kurucu Ortağı & CEO’su. Robert Kolej mezunu olan Fırat İşbecer, Galatasaray Üniversitesi’nde lisans eğitimine devam etti. Lisans eğitiminin ardından Paris’e giderek Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne ve École Normale Supérieure ortak programıyla yüksek lisans yaptı. Paris’te bir düşünce kuruluşunda araştırma görevlisi olarak kısa bir süre çalıştı.

Girişimci ve aynı zamanda melek yatırımcı olan Fırat İşbecer, iş hayatına mobil bankacılık, mobil ticaret ve dijital ödemeler alanında Avrupa’nın en hızlı büyüyen yazılım firmalarından Pozitron’un kurucu ortaklarından biri olarak başladı. Pozitron, Fintech alanında önde gelen oyunculardan Londra merkezli Monitise plc tarafından 2014 yılında satın alındı.

Monitise bünyesine katıldıktan sonra İşbecer, MEA bölgesi Genel Müdürü olarak şirketin Doğu Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika operasyonlarını yönetti. 2017 yılında Monitise, ABD merkezli Fortune 500 üyesi teknoloji devi Fiserv tarafından satın alındı. Monitise-Fiserv satın almasının ardından Fırat İşbecer, şirketten ayrılarak Commencis’i kurdu. Commencis, dünyanın önde gelen markalarının dijital dönüşümünü hayata geçiren bir teknoloji firmasıdır.

Aynı zamanda melek yatırımcı olan İşbecer, 11 ülkede yaptığı 40’tan fazla melek yatırımla Türkiye’nin en aktif yatırımcılarından bir tanesidir. Ek olarak Türkiye’nin ilk melek yatırım ağı Galata Business Angels (GBA)’ın da bir üyesidir.

İşbecer aynı zamanda Fortune Türkiye ve Ekonomist dergilerinin 40 yaş altı 40 listesine birçok kez seçilmiştir.

KAYNAK: Yönetim Kurulu Üyeleri - Fırat İşbecer (endeavor.org.tr, 26.02.2021), Fırat İşbecer (etohum.com, 26.02.2021), Fırat İşbecer (commencis.com, 26.02.2021), Fırat İşbecer (Linkedin.com, 26.02.2021). 

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör