Hayati Hökelekli

Psikoloji Araştırmacısı, Felsefe Araştırmacısı

Doğum
Eğitim
Kayseri Yüksek İslâm Enstitüsü

 Psikoloji ve felsefe araştırmacısı. 1951, Yozgat doğumlu. İlköğrenimini 1963’te memleketinde, ortaöğrenimini 1971’de Sivas’ta tamamladı. 1975’te Kayseri Yüksek İslâm Enstitüsünü bitirdi. Kısa bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra, 1977’de Bursa Yüksek İslâm Enstitüsünde Din Psikolojisi asistanı olarak akademik hayata başladı. 1980’de uzmanlık tezini tamamladı.

1981’de Yüksek İslâm enstitülerinin İlâhiyat fakültelerine dönüştürülmesi sonucu, Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olarak görevini sürdürdü. “Ergenlik Çağı Gençlerinin Dinî Gelişimi” konulu çalışmayla 1983’te doktor unvanını aldı. 1984’te yardımcı doçent 1988’de doçent, 1995’de profesör oldu. Görevini Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde Din Psikolojisi öğretim üyesi ve Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı olarak sürdürdü.

Telif ve çeviri makaleleri 1981’den itibaren Hareket, Millî Kültür, UÜ İlâhiyat Fakültesi, İslâmi Araştırmalar dergileri ile TYB Kültür ve Sanat Yıllığı’nda yayımlandı. TDV İslâm Ansiklopedisi ve İslâmda İnanç İbadet ve Günlük Yaşayış Ansiklopedisi’ne maddeler yazdı. Din Psikolojisi (1996) adlı bir basılı eseri vardır.

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör