Hakan Dirgen

Şair ve Yazar, Korist, İş İnsanı

Doğum
01 Ocak, 1972
Eğitim
İlkokul mezunu
Burç

İş adamı, Türk Sanat Müziği koristi, şair ve yazar. 1971 yılında Manisa’nın Salihli ilçesinde dünyaya geldi. On çocuklu kalabalık bir ailesi olan şair ve yazar Hakan Dirgen ailesinin kalabalık olması ve ekonomik sıkıntılarının olması nedeni ile eğitim hayatına ilkokuldan sonra devam edemedi. Babası da şair olan hakan Dirgen şiirlere merak sardı. Askerden gelen abisinin hatıra defterindeki şiirleri tek tek hafızasına yazan şairimiz sırf şiir kitabı almak için bütün gün ayakkabı boyadı. Kazandığı para ile ilk şiir kitabını aldı, sanata ilk adım attığı gündü aslında o gün. Ailesinin geçimini sağlamak için yıllarca inşaat ustası olarak çalıştı.

İçindeki sanat ruhunu dışarıya yansıtmak için Salihli Türk Sanat Müziği derneğine üye oldu. Derneğin konserlerinde şiirler okuyarak seyircileri kimi zaman ağlattı kimi zaman düşündürdü. Şiirleri yerel gazetelerde ve Bizim Ece dergisinde yayınlanan şair Türkiye’nin çeşitli yerlerinde düzenlenen şiir etkinliklerine katıldı.

2013 yılında eşine ithafen “Yarısı biten ömrümün geri kalan yarısını paylaşır mısın?” Dediği şiir kitabını Yarı Yarıya 2013 adlı kitabı ve deneme kitabını çıkardı.2018 yılında böbrek hastası bir genç kızın hayatını anlatan “Bedenim Uykuda” 2018 adlı romanı yayınlanan Hakan dirgen hem bir inşaat ustası hem de iyi bir şair ve yazardır.  Kendi hayatını yazdığı “Beni Küçük Sev” adlı romanı ve “Alacalı” adlı çocuk hikayeleri kitabının çalışmaları devam etmektedir. Kazma kürek tutan ellerin kalem de tuttuğunu topluma hatırlatan yazar ve şair edebiyat dünyasına kalıcı eserler bırakmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

 

ESERLERİ:

 

Şiir: Yarı Yarıya (Deneme ve Şiir, 2013)

 

Roman: Bedenim Uykuda (2018)

 

KAYNAK: Ahmet Otman / Hakan Dirgen Özgeçmişi (Bilgi teyidi, 28 Aralık 2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör