Sedat Ocakcı

Yazılımcı, Holding Yönetim Kurulu Başkanı, İş İnsanı

Doğum
18 Ocak, 1990
Eğitim
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'
Burç

Türk İş İnsanı, Yazılım Uzmanı 18 Ocak1990, Kadışehri, Yozgat doğumlu.

1990 yılında, Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Sedat OCAKCI, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini başarıyla tamamladı. 2015 yılında, Seçilay OCAKCI ile dünya evine girdi. Aileleri 2016 yılında, Hiranur ile daha da zenginleşti.

Sedat OCAKCI'nın kariyeri 2018 yılında önemli bir dönemece girdi. Yazılım alanındaki yeteneklerini geliştirmek için özel çaba harcayan OCAKCI, 2018-2020 yılları arasında yazılım sektöründe deneyim kazandı. Bu süre zarfında birikimini ve öz sermayesini kullanarak, İzmir'de Hira Yazılım Eğitim ve Danışmanlık markasını kurdu. Geliştirdiği ticaret yazılımları sayesinde Hira Yazılım, hızla büyüyerek sektörde tanınan bir marka haline geldi.

Sedat OCAKCI, bu başarıların ardından 2020 yılında teknolojinin insan hayatındaki önemine odaklanarak Metayıldız Bilişim Teknolojileri'ni kurdu. Türkiye'de VR (Sanal Gerçeklik) ve Metaverse alanında öncü çalışmalar yapan OCAKCI, 2023 yılı içinde sürekli büyüme hedefiyle çıktığı yolda aktif teknoloji, sürdürülebilir kalkınma ve yenilenebilir enerji sektörlerinde Ar-Ge yatırımları yaparak, bünyesinde 12 şirketi barındıran Ocakcı Holding’i kurarak bilişim dünyasındaki etkisini artırdı.

Sedat OCAKCI 2023 yılı içerisinde, doğduğu ve büyüdüğü şehire bir teşekkür niyetiyle Yozgat'a bir drone fabrikası kurma kararı aldı. Bu proje ile Yozgat'ı dünya genelinde tanıtan OCAKCI, ekibiyle birlikte büyük başarılar elde etmeye devam ediyor. Dünyanın birçok ülkesine ulaşmayı hedefleyen OCAKCI, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik alanında adından sıkça söz ettiren bir isim haline geldi.

 

KAYNAKÇA:

 

- https://www.scalakitapci.com/sedat-ocakci

- https://ocakciholding.com.tr/Home/kurucumuz

- https://www.tgrthaber.com.tr/biyografi/sedat-ocakci-kimdir-2906493

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör