Aslıhan Altuğ

Film Yapımcısı

Doğum
Eğitim
Lisans

Yapımcı. 1991, Adana doğumlu. Saint-Joseph Fransız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili Edebiyatı mezunudur. Bir medya ajansında İçerik ve Proje Yöneticisi olarak çalışıyor. Bir taraftan da film projeleri geliştirmeye ve hayata geçirmeye devam ediyor.

Sinemaya olan ilgisi lise yıllarında başladı. Başlangıçta yönetmen olayım, yapımcı olayım diye belirli bir alana özel ilgisi yoktu. Beğendiği filmlerin yapımlarıyla ilgili araştırmalar yapıyordu sürekli. Liseden hemen sonra Lyon’a gitti ve orada kısa bir sinema okuma denemesinden sonra İstanbul’a dönüp burada üniversiteye tekrar başladı. Bir taraftan da sinema eğitiminden kopmamak için dışarıdan senaryo, kurgu, yönetmenlik, film eleştirmenliği üzerine eğitimlere katıldı. Eş zamanlı olarak festivallerde ve sergilerde çalışmaya başladı. Bu dönemde yapımcılığa yönelmesinde İstanbul Film Festivali’nin proje geliştirme ve ortak yapım marketi olan Köprüde Buluşmalar’da çalışmamın etkisi büyük oldu.

İstanbul Film Festivali-Köprüde Buluşmalar başta olmak üzere çeşitli bienaller ve festivallerde görev aldı.

 

Yapımcısı Olduğu Film ve Diziler:

 

Bonkis (TV Dizisi 2021)

Kuyruk (Kısa Film 2019)

Amina (Belgesel Film 2019)

 

KAYNAK: Fil’m Hafızası Efsanelerinden Aslıhan Altuğ ile Söyleşi (filmhafizasi.com, erişim 17.04.2021), Aslıhan Altuğ (imdb.com, 17.04.2021), Aslıhan Altuğ (sinematurk.com, 17.04.2021), Aslıhan Altuğ (diziler.com, 17.04.2021), Aslıhan Altuğ (beyazperde.com, 17.04.2021).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör