Atilla Ozan

Oyuncu

Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu. Sanat hayatı ilkokul yıllarında başladı. Lise sıralarında Tarsus'a geçtiğinde, tiyatro ekibi kurup, arkadaşlarıyla birlikte Toros Canavarı, Fehim Paşa Konağı gibi oldukça iddialı oyunlar sahneledi.

Tarsus Belediyesi Tiyatro kulübü olarak hazırladıkları çocuk oyunu, "Kayıp Kuzu " Çanakkale’de düzenlenen amatör tiyatrolar şenliğinde birincilik kazandı.1992’de gezme amacı ile gittiği İstanbul'da "Moleküller " komedi grubunun yönetmeni Ahmet Fadıl Güç komedi ikilisi olarak yola devam etmesi konusunda ısrarcı oldu. Hatırı sayılır çevrelerince "Zeki-Metin" den sonra gelen en iyi komedi ikilisi olarak gösterildiler. O yıllarda, " Gülhane Etkinlikleri"nde son iki yıl başarıyla sahne aldılar. O dönemde " Kuş Eller" ve " Faili Meçhul” filmlerinde başrol oynadı. Rol aldığım dizilerin sayısını hatırlamıyor.

2012 yılında "Üstün Sanat Tiyatroları " yönetmeni İsmail Yeşilbağ'ın " Tarihi Oyunlar" projelerinde yer almaya başlayınca, gelen dizi tekliflerini geri çevirmek zorunda kaldı. 2015 yılından beri Kadirli'de ikamet ediyor." Tiyatro Hayal ", Kadirli Engelli Tiyatrosu " adı altında gruplar kurup sanat hayatına devam ediyor.

Atilla Ozan, son olarak, 2019’da "Sıfır Bir Adana " dizisinde, "Nejat Ağa " karakterine hayat verdi. 2020’de Sokağın Çocukları dizisinde oynadı.

 

Rol Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları:

 

Toros Canavarı

Fehim Paşa Konağı

Kayıp Kuzu

 

Rol Aldığı Diziler:

 

Sokağın Çocukları (Yahya, 2020)

Sıfır Bir (Nejat, 2019)

Sırlar Dünyası / Sır Kapısı (2002)

 

Rol Aldığı TV Filmleri:

 

Kuşeller (1998)

Faili Meçhul

 

KAYNAKÇA: Newstanbulmedia Anadoluda Sanatta Atilla Ozan'la Sohbet Etti (newstanbulmedia.com,18.01.2019), Atilla Ozan (imdb.com, 26.06.2020), Atilla Ozan (sinematurk.com, 26.06.2020), Atilla Ozan (sinemaoyunculari.com, 26.06.2020), Atilla Ozan (beyazperde.com, 26.06.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör