Onur Koçyiğit

Dublör, Oyuncu

Doğum
24 Ağustos, 1985
Eğitim
Turizm ve Otelcilik
Burç

Oyuncu, dublör. 24 Ağustos 1985 tarihinde Balıkesir'in Bandırma ilçesinde doğdu. İlkokulu Bandırma'da tamamlayıp, orta öğrenime bandırmada başladı. Bir süre İzmir Torbalı’da okuduktan sonra orta öğrenimi memleketi olan Bandırma'da tamamladı.

Ortaokul ve lise yıllarında tiyatro ile ilgiliydi. Liseyi İzmir'de bitiren oyuncumuz tahsilini turizm ve otelcilik mezunu olarak tamamladı. Tiyatro ile ilgili çeşitli kurslara katıldı ve yolu bir dönem sonra; Usta Tiyatrocu, yazar, oyuncu ve senarist Kaan Erkam ile kesişti. Oda Tiyatrosunda eğitim alarak yoluna devam etti.

2003 yılında Yalova'da yaşamaya başlayan Onur Koçyiğit, askerlik dönemine kadar bireysel olarak halk tiyatrolarında rol almış olup; askerlik sonrası kayıtlı olduğu ajansın rol sağladığı bir kaç dizi-film ile sinema camiasına ilk adımı atmış oldu.

İlkokul döneminde okulun yanı sıra eğitimine başladığı Bandırma Uzakdoğu Sporları Salonunda Seydi Battal Gazi Özçınar'dan (Milli Taekwon-do) Taekwon-da eğitimi aldı ve gittiği yerlerde de Kick-Box olmak üzere başta az bir süre de body fıtnes ile meşgul olup spora devam etti.

7 yaşında başlamış olduğu spora 18 yaşında ara veren Onur Koçyiğit, spor eğitimi sayesinde ilk olarak 2006 yılında yalovada Tunç Davut''un çektiği Kınalı Kuzular adlı dizinin çeşitli patlama sahnelerinde başarıyla rol aldı ve en büyük patlama sahnesi 12.bölümde çadır patlama sahnesi olan 80lt benzin ve çapı düşürülmüş dinamit lokumlarının patlatılmasındaki büyük performansı oldu.

Onur Koçyiğit, yaşadığı bölge halkı arasında esprili, neşeli tavırlarıyla tanınıyor. En son üniversitede misafir oyuncu kimliği ile üstlendiği Artis Mektebi adlı oyunda doğulu kapıcıyı canlandırıp seyirciler tarafından bi dönem kapıcı unvanı aldı ve bu işte kendini ispatlamayı başardı.

Oyuncumuz son olarak TRT1’de yayınlanan yapımcılığını Yenilmez Sanat Merkezi sahibi oyuncu Ahmet Yenilmez'in üstlendiği Dur Yolcu adlı dizide dublör olarak aksiyon ve diyalog sahneleriyle kendini gösterdi.

 

Rol Aldığı Tv Dizileri:

 

Ötesiz İnsanlar (Serseri, 2013

Dur Yolcu (Dublör, 2008)

Ölümsüz Kahramanlar (Çavuş, 2007)

Selena (Asker, 2006)

 

Rol Aldığı Tv Filmleri:

 

Kınalı Kuzular: Üç Kardeş (Dublör, 2007)

Kınalı Kuzular: Son Nefes (Dublör, 2007)

Kınalı Kuzular: Reşit Paşa Vapuru (İngiliz Uzman, 2007)

Kınalı Kuzular: Mustafa Kemal (Dublör, 2007)

Kınalı Kuzular: Mehmet Akif Ersoy (Yazıcı, 2007)

Kınalı Kuzular: Beni Sizlerden Ayırmayın (Asker, 2007)

Kınalı Kuzular: Üçpınar'lı Ali (Dublör, 2006)

Kınalı Kuzular: Ezine'li Yahya Çavuş (Dublör, 2006)

Kınalı Kuzular: Bir Tutam Saç (Posta Asker, 2006)

 

KAYNAKÇA: Onur Koçyiğit (Bilgi teyidi, 29.04.2019), Onur Koçyiğit (sinematurk.com, 29.04.2019), Onur Koçyiğit (diziler.com, 29.04.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör