Zeynep Erkunt Armağan

Sanayici, İş İnsanı

Eğitim
Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü

Sanayici, İş kadını, Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı. Sanayici bir babanın kızı olarak kendini bildi bileli sanayinin içinde oldu. 1978 yılında Ankara Koleji’nden, 1982 yılında da Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

Çalışma hayatına 1982 yılında Erkunt Sanayi A .Ş. Döküm ve Makine Fabrikaları’nda başladı. 29 yıllık iş hayatının 24 yılını Erkunt Döküm ve Makine Fabrikaları’nda çeşitli bölümlerde görev yaparak geçirdi. Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürürken 2003 yılında Erkunt Traktör fabrikasının kuruluşunda yer aldı. Şirketin kurulmasını takiben bir dönem yarı zamanlı olarak her iki şirkette mali işlerin sorumluluğunu üstlendi. 2006 yılından itibaren de Erkunt Traktör Sanayii A.Ş.’nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Zeynep Erkunt Armağan, ArmaTrac markasıyla global pazardaki hedeflerini büyüttü. 2016 yılı cirosu 350 milyon TL olarak gerçekleşti. İhracatı yüzde 9 oranında arttı. 90 farklı modeliyle çiftçilerin ihtiyaçlarına yönelik tasarımlar geliştiriyor. Erkunt Armağan, amatör yelkenci. Yeni yerler görmek ve seyahatlere çıkmak en büyük tutkusu.

​ KAYNAKÇA: Traktör sektörünün kraliçesi: Zeynep Erkunt Armağan (moment-expo.com, Eylül 2011 Sayı: 40), En Güçlü 50 İş Kadını 2017 (fortuneturkey.com, 12.04.2017).                  

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör