Nuray Hafiftaş

Türk Halk Müziği Sanatçısı

Doğum
08 Ağustos, 1964
Ölüm
14 Şubat, 2018
Eğitim
İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı
Burç

Türk Halk Müziği sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu (D. 8 Ağustos 1964, Ardahan’ın Çıldır ilçesi - Ö. 14 Şubat 2018, İstanbul). İlkokul eğitimini Taksim’de tamamladıktan sonra İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak yer aldı, aynı yıl İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı.

Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran Türk halk müziğinin usta ismi, 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var. Müzik kariyerinin yanı sıra naif kişiliğiyle milyonlarca insanın kalbini fethetmeyi başaran Nuray Hafiftaş’ın Bilal Ercan'la beraber "Çifte Yürek" adlı halk müziği programı sunuculuğu da çalışmaları arasında bulunmaktadır.

Nuray Hafiftaş'ın Türk Halk Müziği klasik sanatçıları literatürüne girmesine neden olan özellikleri kuşkusuz sadece bunlar değil. "Eyvah Gönül" de ürettikleri eserlerden biri.

2017 yılından bu yana sağlık sorunlarıyla mücadele eden Nuray Hafiftaş'a kolon ve karaciğer kanseri teşhisi konulduğu duyuruldu.

Bir süredir kanser tedavisi gören Nuray Hafiftaş, 14 Şubat 2018 günü İstanbul’da hayatını kaybetti.

 

Bazı Albümleri:

 

Azeri Türküler

Dön İki Gözüm

Eyvah Gönül

Yazı Bir Dert Kışı Bir Dert

Atılmaz Sevda

Dilanım

Arada Bir

Yaradan Aşkına

 

 

Rol Aldığı Filmler:

 

Türkü Filmi (Nuray, TV Dizisi, 2004)

Sen Küçüksün (Nuray, TV Filmi, 2004)

Oğlum İçin (Nuray, TV Dizisi, 2003)

Ozanlar Yaylası (Sinema Filmi, 2000)

Ahu Gözlüm (Fatma Güçlü, Sinema Filmi, 1990)

 

KAYNAK: Kanser tedavisi gören Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti (ntv.com.tr, 14.02.2018), (Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti (ntv.com.tr, 14.02.2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör