Murat Gigin

Sanayici, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
University of Bradford İnşaat ve Yapı Mühendisliği Bölümü

Sanayici, işadamı, Tefken Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Azası. 1952, İstanbul doğumlu. Lisans eğitimini University of Bradford'da İnşaat ve Yapı Mühendisliği Bölümü'nde 1974 yılında, yüksek lisans eğitimini University of London Makine Mühendisliği Bölümü'nde 1975 yılında tamamladı. 1976 yılında ise University College London'dan Okyanus Mühendisi diploması aldı. Tekfen İnşaat'taki kariyerine 1977 yılında Kuveyt şantiyelerinde inşaat mühendisi olarak başlamış, 1983 İstanbul merkeze dönmüş ve 1986 yılına kadar İş Geliştirme Bölümü'nde ve çesitli uluslararası projelerde koordinatör olarak çalıştıktan sonra 1986 yılında Tekfen İnşaat Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır. 1988-1998 yılları arasında Tekfen İnşaat Genel Müdürü görevini yürütmüş olan Gigin, 2000 yılına kadar Tekfen Taahhüt Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

1998 yılından bu yana Viem Ticari ve Sanayi Yatırımları Ltd. Şti. Grup Şirketleri'nde (Viem Ticari ve Sanayi Yatırımları Ltd. Şti.) Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Azası (Tekzen Ticaret ve Yatırım A.Ş., Agromak Makine İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Maxlines Maksimum Lojistik Hizmetleri A.Ş., Viem İletişim Yayıncılık Reklam Turizm Hizmetleri Yatırım Ticaret A.Ş., Ekozey Ekolojik ve Organik Tarım Gıda Hayvancılık ve Turizm Taşımacılık İthalat İhracat İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş., İmbroz Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Turizm ve Ticaret Ltd. Şti., Galipoli Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Sti., ENAT Endüstriyel Ağaç Tarımı Sanayi ve Ticaret A.Ş., Temarı Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza olarak görev yapan Gigin, aynı zamanda ANG Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır.

Geçmişte çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev yapan Gigin, 1995-1996 yılları arasında Dünya Boru Hatları ve Offshore Müteahhitleri Birliği'nin (IPLOCA) Başkanlığını yürütmüş olup, halen TEMA Vakfı Mütevelliler Kurulu Üyesi'dir.

KAYNAK: Murat Gigin (tekfen.com.tr, 23.12.2015).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör