Doğan Şahiner

Çevirmen

Doğum
Ölüm
07 Ocak, 2016
Eğitim
ODTÜ İnşaat Mühendisliğ

Çevirmen (D. 1957, Amasya - Ö. 7 Ocak 2016, İstanbul). İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. ODTÜ İnşaat Mühendisliği öğrencisiyken okulu bırakan Şahiner, tüm zamanını politik faaliyetlere verdi. Bilar ve Özgür Üniversite’de felsefe seminerleri veren Şahiner, “Başka Dillerden” dergisinin yayınına katıldı.

Şahiner’in Birikim Yayınları’ndan (Laclau/Mouffe, Hegemonya ve Sosyalist Strateji), Yapı Kredi Yayınları (Owen, Yeni Toplum Görüşü; Cogito dergisi için Wittgenstein, Heidegger, Hegel ve başka yazarlardan çeviriler), İş Bankası Kültür Yayınları (Wittgenstein, Mavi Kitap Kahverengi Kitap; Kierkegaard, Felsefe Parçaları ya da Bir Parça Felsefe), Milliyet Yayınları (“Yeni Başlayanlar İçin” dizisinden Felsefe, Postmodernizm ve başka kitaplar) ve başka yayınevlerinden çok sayıda çevirisi yayınlandı.

Yayıncılık dünyasının emektarlarından Doğan Şahiner 7 Ocak 2016 günü İstanbul'da hayatını kaybetti.

60 yaşındaki Doğan Şahiner’in hayata vedasının haberini sanatçı Suavi duyurdu. Suavi, Twitter hesabından yaptığı duyuruda çevirmen Doğan Şahiner’in ölüm haberini dostlarıyla paylaştı.

Suavi, “Doğan Şahiner dostumuzu kaybetmişiz. Tüm aileye ve dostlara başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Mekanın ışık dolsun değerli dost.” ifadelerini kullandı.

KAYNAKÇA: Çevirmen Doğan Şahiner vefat etti (birgun.net, 7 Ocak 2017), Çevirmen Doğan Şahiner vefat etti (gazeteduvar.com, 7 Ocak 2017), Doğan Şahiner (kitap.ykykultur.com.tr, 7 Ocak 2017).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör