Murat Haydaroğlu

Şair

Doğum
18 Kasım, 1957
Eğitim
Ankara Motor Meslek Lisesi
Burç

Şair. 18 Kasım 1957, Meşeli köyü / Çubuk / Ankara doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Etlik semtinde tamamladıktan sonra Ankara Motor Meslek Lisesini bitirdi. Yüksek öğrenimi siyasal ve ekonomik nedenlerle yarım kaldı. Ortaokul yıllarından beri aletli jimnastik, boks, güreş vb. sporlarla uğraştı. Öğrenimini tamamladıktan sonra bir süre EGO'da motor teknisyeni olarak çalıştı. Askerlik dönüşü toptan gıda maddeleri işi ile uğraşarak 2000 yılında emekli oldu. Çalıştığı dönemlerde sendika işçi temsilciliği başta olmak üzere birçok demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Bahtiyar Haydaroğlu ile evli; Banu, Berna, Burçin adlarında üç çocuk babasıdır.

Şiire ortaokul yıllarında Türkçe öğretmeninin teşvikiyle başladı. Ürünlerini Yeni Alanya, Çubuk’un Sesi, Haber Alanya, Gazi Paşa gazete ve dergilerinde yayımladı. Şiirlerinin bir bölümünü Eylülün Getirdikleri adlı kitabında topladı (2007).

HAKKINDA: Eylül’ün Getirdikleri Yok Satıyor (Haber Alanya, 05.05.2007), Ankaralı Şairden Alanya Şiiri (Haber Alanya, 08.08.2007).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör