Duygu Ulusoy

Milli Sporcu

Burç
Diğer İsimler
Duygu Gül Ulusoy

Milli sporcu, kayakçı. Tam adı Duygu Gül Ulusoy; 24 Nisan 1987, Garmisch-Partenkirchen / Güney Almanya doğumlu. Almanya'da yaşayan Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Alp disiplininde yarışan bir Türk kadın kayakçıdır. İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen 2006 Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etti ve Olimpiyat Oyunlarında ilk kadın Türk Alp disiplini kayakçısı oldu.

Duygu Ulusoy, kayak sporuna altı yaşında başladı. Memleketi Garmisch-Partenkirchen'de üç yıl boyunca kayak kurslarına katıldı ve yeteneğiyle kısa sürede antrenörünün dikkatini çekti. Kısa spor kariyerinde, kayakta kendi yaş kategorilerinde 30'dan fazla madalya aldı.

2004 yazında, Türkiye adına yarışmaya karar verdi. Niğde'nin Darboğaz ilçesinde bir yaz tatili sırasında anne ve babasının memleketi olan Türkiye kayak milli takımına başvurma fırsatını değerlendirdi ve slalomda 85 FIS puanı ile dünya sıralamasında 40. sırada yer alarak hemen kabul edildi. Dev slalomda 93 FIS puanı alan Ulusoy, Türkiye'deki ilk yarışında Türkiye Kayak Şampiyonası'nda gençler kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

2006 Kış Olimpiyatları'na Türkiye alp disiplini kayak takımında tek kadın kayakçı olarak katıldı. Ardından gelen Genialer Dünya Şampiyonası, Bpypkler Dünya Şampiyonasında da ülkemizi temsil etti.

KAYNAK: Bilgi Teyidi (14.06.2023).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör