Songül Sallan Gül

Sosyal Bilimci

Eğitim
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Bölümü

Sosyalbilim araştırmacı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Bölümünde (1987) mezunu. Yüksek lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalında (1991), doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Anabilim Dalında (1999) tamamladı. 1995-96 yıllarında doktora sonrası çalışmalar yapmak üzere Texas Üniversitesi (Arlington) Kamu Yönetimi Bölümünde, 1999-2000 öğretim yılında da doktora sonrası çalışmaları yapmak üzere Texas Üniversitesi (Arlington) Kamu Yönetimi Bölümünde bulundu. SDÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü müdür yardımcılığı, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürlüğü, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı başkanlığı, Bilimsel Yayınları Teşvik ve Değerlendirme Kurulu üyeliği yaptı. Çalışmalarını Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Uygulamalı Sosyoloji Bölümünde doçent olarak sürdürdü.

Özellikle yoksulluk, refah devletinin dönüşümü, kadın çalışmaları, yeni muhafazakarlık, sosyal libera-lizm, sivil toplum örgütlenmeleri, yeni sağ, feminizm ve kadın hakları, cinsiyet temelli meslek ayrımcılığı, cinsiyet ayrımcılığı, kamu tercihi okulu, sosyal güvenlik, kamusal yardımlar, eşcinseller, lezbiyenler, transeksüeller, travestiler, aile ve kadın örgütlenmeleri üzerinde çalıştı. Çeşitli kitaplarda ve yayınlarda alanıyla ilgili bölümler hazırladı. Makaleleri ve diğer çalışmaları, Turkish Public Administration Annual, Amme İdaresi, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fakülte Dergisi, Ekonomik Yaklaşım, Sosyoloji Araştırmalar, Mülkiye, İnsan Hakları Yıllığı, Türk Demokrasi Vakfı Bülteni, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Araştırma Dergisi, Mülkiyeliler Birliği, Yoksulluk Dosyası (TÜSİAD Yayın Organı), Current Sociology, Sosyoloji dergi ve kitaplarında yayımlandı. Çok sayıda kongre, konferans, sempozyumda bildiri sundu. Uluslararası kuruluşlarca desteklenen Küçük Ölçekli Girişimcilik ve Kadın Girişimciliği projesinde araştırma asistanlığı yaptı. Ulusal kuruluşlarca desteklenen birçok projede görev aldı.

ESERLERİ:

Turizm Sektöründe Küçük İşyeri Örgütlerinde Kadın Girişimciler (N. Çelebi ile, 1997), Sosyal Devlet Bitti, Yaşasın Piyasa!, Yeni Liberalizm ve Muhafazakarlık Kıskacında Refah Devleti (2004).

KAYNAK: İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör