Mehmet Aypek

STK Yöneticisi, İş İnsanı

Doğum
Ölüm
25 Nisan, 2023

İş insanı, STK yöneticisi, Eski ATO Başkanvekili (D. 1950, Gölbaşı / Ankara – Ö. 25 Nisan 2023, Çankaya / Ankara).

Bir dönem, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili olarak görev yapan ve eski Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegesi olan Mehmet Aypek, inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin sahibiydi.

Mehmet Aypek, 25 Nisan 2023 Salı günü akşam saatlerinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nde bir plazanın girişinde koruması ve şoförü olarak görev yapan Halil G.’nin düzenlediği silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Plaza yakınlarında bulunan Yunus polisleri, silah sesi sonrası plazaya gelerek zanlı Halil G.'yi silahıyla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Saldırıda ağır yaralanan Aypek ise olay yerine 200 metre mesafede bulunan 100'üncü Yıl Hastanesi'ne kaldırıldı. Aypek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı, 73 yaşında hayatını kaybetti.

Olay yerine yakın olan ve silah seslerini duyan Yunus ekipleri, Aypek'in olan Halil G.'yi olayda kullandığı silahla birlikte yakaladı. Zanlı, Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen zanlı gözaltına alındı. .

Mehmet Aypek'in cenazesi 25 Nisan 2023 perşembe günü öğle namazına müteakiben Gölbaşı Ağörençarsak köyünde defnedildi.

KAYNAK: Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek silahlı saldırıda öldürüldü - Mehmet Aypek kimdir? (cumhuriyet.com.tr, 25.04.2023), Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek kaç yaşında ve neden öldü? (posta.com.tr, 26 Nisan 2023).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör