İş kadını, STK yöneticisi, hayırsever. WPP Turkey& GroupM Turkey - İnsanlar Kültür ve Sürdürülebilirlik Lideri. Boyner Grup Şirketlerinin ve tedarik ağının sosyal ve çevresel performanslarından sorumlu olan Sayın, aynı zamanda Boyner Vakfı bünyesindeki “Buluşum” platformu ile sosyal girişimcilik ve stratejik bağışçılık konularda çalışmalarda bulunuyor.

Boyner Grup’ta aldığı görevlerin yanında sivil alanda da aktif olan Aysun Sayın, hak temelli çalışan sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev almaya devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Tedarik Zinciri Sürdürülebilirliği Dünya Danışma Kurulu üyesi olarak Boyner Grup’u temsil eden Sayın, 2010 yılında Eisenhower Fellowu olmuş, yine aynı yıldan itibaren Küresel Kadın Fonunun Orta Doğu ve Kuzey Afrika Danışma Kurulu üyeliğine seçildi.

Aysun Sayın, Temmuz 2019'dan itibaren WPP Turkey& GroupM Turkey'de İnsanlar Kültür ve Sürdürülebilirlik Lideri olarak atandı.

KAYNAK: Aysun Sayın - WPP Turkey& GroupM Turkey şirketinde Chief People, Culture & Sustainability Officer (tr.linkedin.com, 01.01.2021), Aysun Sayın İle Röportaj (lokmanhekimsv.org, 01.01.2021), Aysun Sayın (istekadinlar.com, 01.01.2021), Buluşum Platformu (bulusum.biz, 01.01.2021),

AYSUN SAYIN İLE RÖPORTAJ

Merhaba. Konuğumuz, Vakfımıza katkıları ile onlarca tıp fakültesi öğrencimize burs imkanı yaratan, Boyner Grup Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Direktörü Aysun Sayın.

 

Aysun Hanım hoş geldiniz. Sizi biraz tanımak isteriz. Kimdir Aysun Sayın?

Teşekkür ederim. Boyner Grup Sürdürülebilirlik Bölümünde çalışıyorum. Akademi, Sivil Toplum, Özel Sektör şeklinde bir çalışma hayatım oldu. Farklı sivil toplum kuruluşlarında görev aldım; temelde insan hakları, kadının insan hakları ve hayvan hakları konularında sorumluluklarımı yerine getirmeye çalışıyorum.

 

Lokman Hekim Sağlık Vakfı ile nasıl tanıştınız?    

Boyner Grup’ta çalışmaya başladıktan sonra tanıştım. İlk zamanlar ofis “kağıt, elektronik” atıklarımız çerçevesinde bir işbirliğimiz vardı, zamanla bu işbirliği tekstil atıklarına doğru büyüdü. Bugün ise özellikle “Askıda İyilik ile müşterilerimizinde katıldığı büyük bir iyilik hareketine dönüştü.

 

LHSV ile Boyner’in birlikte yürüttüğü 2 büyük proje var. “İyiliğe Dönüştür” ve “Askıda İyilik” Ne amaçlandı, nasıl ilerledi? Neler gerçekleşti?

Öncelikle bizim, perakendeci olarak çok kıymet verdiğimiz iki projemiz. İyiliğe Dönüştürile başladık, son kullanıcıdan tekstil atıklarını aldık ve yeniden ekonomik değer yarattık. Bu, sizinle birlikte yarattığımız en önemli çevresel etkimiz. Aynı zamanda bu projemiz geri dönüşüm ile size kaynak, destek verdiğiniz öğrencilere eğitim bursu oldu ve çoklu bir etki yarattı.

 

Askıda İyilikise müşterilerimizin katılımı ile bizce çok önemli bir yoksullukla mücadele projesi. Bugüne kadar 30 bin kişiye ihtiyacı olan yazlık ve kışlık kıyafet setlerini gönderdik. Bu en temel insan hakları içinde yer alan barınma hakkının bir parçası ve bunu sizinle birlikte sağlayabiliyor olmaktan gurur duyuyoruz.

 

Sosyal Sorumluluk geniş bir kavram, ancak sizin bu konuya bakış açınız nedir? Neler söylemek istersiniz?

Çok temel bir inancımız var, sosyal sorumluluk temel insan haklarını desteklemeli ve hiçbir grubu ayrımcılığa maruz bırakmamalı. Bu bağlamda biz elbette kendi beceri ve kaynaklarımız çerçevesinde öncelikli çalışma alanları, bu alanların uzman iş ortağı sivil toplum kuruluşlarını tanımlıyor ve projeler üretiyoruz. Bu bağlamda en temel ilkelerimizden biri Türkiye’de sivil alanın gelişmesine katkı sunmak, projelerimizi STK ortaklığında hayata geçirmek ve sürdürülebilir olmaları için tasarımlar yapmak. Biz toplumsal sorunların çözümüne ortak olabileceğimizi ve bu ortaklığın farklı sektörler arası işbirliği ile sorunun kalıcı çözümünü getirebileceğine inanıyoruz. Sizinle 10 yılı aşan bir işbirliğimiz var ve bu on yılda büyüyen bir etki alanı yarattık. Bunun gibi örnekleri çoklamayı hedefliyoruz.

 

LHSV takipçilerimize vermek istediğiniz bir mesajınız varsa, paylaşırsanız çok seviniriz.

Her bir bireyin sadece sahip oldukları ile verebileceği çok kıymetli katkılar var. Bu zaman, uzmanlık, para, ilişki, iletişim gibi bir sürü kanaldan olabilir. Ve zaman ayırdığınızda verdiğinizden daha fazlasını size kazandıracağına emin olduğum bir Vakıf burası. Hepimize göre iş, ihtiyaç var. Yeter ki ben varım ve kaynaklarım bunlar deyin ve el vermeye adım atın.

 

Aysun Hanım, tüm katkılarınızdan dolayı vakfımız ve bursiyerlerimiz adına tekrar teşekkür ediyoruz.

Ben teşekkür ederim.

KAYNAK: Aysun Sayın İle Röportaj (lokmanhekimsv.org, 01.01.2021).

 

Yazar: SÖYLEŞİ
FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör