Aylin Caner Ataman

Profesyonel Koç, İş İnsanı

Eğitim
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü

İş Kadını, Profesyonel Koç, Eğitmen, Girişimci. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunudur. Çalışma hayatına tüketim malları sektöründe küresel bir lider olan Procter&Gamble şirketinde adım atmış; satış departmanında aldığı sorumluluklarla FMCG sektöründe satış kanal dinamiklerini ve stratejik satış yönetiminin temellerini öğrenme fırsatı bulmuştur.

2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA programından mezun olmuş, böylece mevcut iş tecrübesiyle akademik bilgiyi entegre etme sürecini deneyimlemiştir. Takip eden yıllarda, Evyap Sabun A.Ş.’de Satış Geliştirme Müdürü olarak görev yapmış; kuruluş aşamasında dahil olduğu GlaxoSmithKline Tüketici Sağlığı Türkiye organizasyonunda ise önce Ticari Pazarlama, ardından Eczane Kanalı Satış Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür.

Satış ve pazarlama alanlarında edindiği iş tecrübeleriyle birlikte, şirket kurulumu, stratejik yönetim, ekip oluşturma ve liderlik konularında da önemli deneyimler elde etmiştir. Bütün bu öğrendiklerinden kendi girişimcilik ve koçluk yolculuklarında, halen oldukça faydalanmaktadır.

2012 yılından itibaren kariyerini profesyonel koç ve eğitmen olarak sürdürmektedir.

Eş zamanlı olarak iki yıldır kendi girişimcilik yolculuğunda, eğitim ve çocuk değerlerini birleştirerek kurduğu bir eğitim kurumunun yöneticiliğini de keyifle üstlenmektedir.

Sürekli öğrenme anlayışına katkıda bulunmak, insanların içsel keşif ve mutluluklarına tanıklık etmek amacıyla 2013 yılında koçluk sürecine başlamış, aynı yıl Adler Koçluk Okulu’ndan mezun olmuştur. Associate Certified Coach (ACC) unvanına sahip, ICF Türkiye ve ICF Global üyesi profesyonel bir koç olarak, Aimco Koçluk Okulu’nda program liderliği yapmaya, danışanlarına eşlik etmeye ve kendi hikayesinde öğrenmeye, heyecanla devam etmektedir.

KAYNAK: Ben Kimim? - Aylin Caner Ataman (aylincanerataman.com, 20.12.2020), Aylin Caner Ataman (istekadınlar.com, 20.12.2020), Aylin Caner Ataman - Picuki.com (picuki.com, 20.12.2020).

BEN KİMİM?

Küçük bir çocukken de gözlemci ve meraklı olduğumu hatırlıyorum. En çok merak ettiğim ve gözlemlediğim de elbette ’insan’… Liseden sonra Psikoloji okuma arzum varken Ekonomi lisans; sonrasında Psikoloji yüksek lisansı yapma niyetim varken de Executive MBA dereceleri edindim. Yani kafan karışıkken sen, sen değilsin! Onu anladım… : ) Şaka bir yana, o günün koşullarında yaptığımız her seçim, aslında her vesileyle kendi biricik yolumuzda ilerlememize hizmet ediyor. O gün kavrayamamış olsak da her tercihin, her yaşananın ardında bir hikmet muhakkak var. ODTÜ’de Ekonomi eğitimi almış olmak dün de, bugün de en minnettar olduğum seçimlerimden birisi ve muhakkak yarın da öyle olacak. Keza daha sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Executive MBA yapmış olmak da öyle… Akademik ve entelektüel getirileri bir yana, öz benliğime yaptıkları etkin kazanımların faydalarını sürekli gördüm, görüyorum.

On beş yıllık kurumsal iş deneyimim boyunca çok şeyler öğrendim; mutlu da oldum, mutsuz da, zorluklarla baş edebildiğim de oldu, edemediğim de… Değerlerimi sonuna kadar onurlandırdığım da oldu, boğazıma kadar çukurlarıma gömüldüğüm de… Ve aslen toplam on beş yıl boyunca, Procter&Gamble, Evyap ve GlaxoSmithKline gibi iyi şirketlerde, çok kıymetli insanlarla beraber çalışarak, çok güzel işler yapma fırsatım oldu; çok şeyler öğrendim demiştim; hepsi için sonsuz müteşekkirim.

On beş yılın sonunda, merakımın ve gözlemimin merkezine bu kez kendimi koyarak, adeta içine çekildiğim, kendime doğru bir yolculuğa çıktım. 2013 yılında ilk ‘koçluk’ eğitimimi Adler Koçluk Okulu’ndan aldım. Ardından Associate Certified Coach (ACC) ünvanını alarak koçluk alanında çalışmaya başladım. Koçlukta daha da derinleşmek adına 2015 yılında MB Akademi Koçluk Sertifikasyon eğitimimi (ACTP) tamamladım. Sonrasında Uluslararası Koçluk Federasyonu’nun (ICF) onayladığı, Professional Certified Coach (PCC) ünvanını elde ettim. Halen PCC ünvanlı bir koç olarak koçluk alan kişilerle çalışmalarıma devam ediyorum.

Yaklaşık dört yıldır odağımı, endişe meseleme çözüm arayışında karşılaştığım ‘mindfulness’ öğretisine vermiş durumdayım; Mindfulschools ve Awareness Training Institute kurumlarından eğitimler alarak, konuya dair derinliğimi artırıyorum. Bu öğretiyle iç içe olan ‘resilience (zorluklar karşısında esneklik)’, ‘well-being (esenlik)’ ve ‘happiness (mutluluğun temelleri)’ eğitimleri ile bilgimi ve pratiklerimi beslemeye de devam ederek…

Aynı zamanda Awareness Training Institute ve Greater Good Science Center – University of California Berkeley’nin birlikte yürüttükleri ‘Mindfulness Meditation Teacher Certification Training’ eğitimime, Practicum öğrencisi olarak devam ediyorum. Bu eğitimi Tara Brach ve Jack Kornfield gibi mindfulness öğretisinin uluslararası öncülerinden alıyor olmak hem büyük bir şans hem bir onur hem de inanılmaz bir keyif sahiden. Bunun için de sonsuz müteşekkirim.

Tecrübelerimin ve arayışımın özünde fark edegeldiklerim, manası derin, kıymeti mühim çalışmalarımı oluşturuyor. Hayata ve öğrenmeye açık olmaları nedeniyle özellikle gençlerle farkındalık çalışmaları yapmaya bayılıyorum. Ve elbette, hayatında arzu ettiği akışı, esenliği, canlılığı ya da mutluluğu arayan, niyetini belirlemiş yetişkinlerle birlikte derin kazmak da sevdiğim işi yapmak anlamına geliyor.

Bu sevgi dolu farkındalık çalışmalarını birlikte çoğaltmak için yürüyüş devam ediyor. Ne mutlu…

Yolda karşılaşmak ümidiyle…

KAYNAK: Ben Kimim? - Aylin Caner Ataman (aylincanerataman.com, 20.12.2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör