Cem Kıılıç (Ekonomist)

Televizyon Yorumcusu, Konuşmacı, Gazeteci-yazar, İktisat Profesörü, Akademisyen

Doğum
-
Eğitim
Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

Akademisyen, ekonomi profesörü, gazeteci yazar, tv programı konuğu, konuşmacı. 1968 doğumlu ve iki çocuk babasıdır.

1989 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. 2007’de aynı bölümde profesörlük derecesine yükseldi.

Literatüre çok sayıda eserle katkıda bulunmuş olan Prof. Dr. Cem Kılıç’ın akademik araştırma alanları sosyal politika, istihdam ve işsizlik, sosyal güvenlik, iş sağlığı ve güvenliği ile insan kaynaklarıdır. Gazetecilik hayatına 2010’da Dünya gazetesinde başlayan Kılıç, 2011-2013 arasında Akşam’da, 2013’ten beri de Milliyet’teki köşesinde çalışma yaşamıyla ilgili yazılar kaleme alıyor. Ayrıca NTV’de NTV’ye Sorun ve Cnbc-e’de Finans Cafe programlarıyla izleyici karşısına çıkıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda resmi arabulucu ve İstihdam Teknik Komitesi YÖK Temsilcisi olan Prof. Dr. Cem Kılıç, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde profesör olarak akademik yaşamına devam ediyor.

Yazarı olduğu kitapların dışında ayrıca bilimsel dergilerde çok sayıda makalesi yayımlanmıştır.

 

Kitapları:

 

Çalışma Ekonomisi Teorisi (2009, Prof. Dr. Özay Mehmet ile birlikte)

Yüksek Enflasyonun Aile içi İlişkiler Üzerindeki Etkisi (1997, Erkan ÖNGEL, Eyüp BEDİR, Mevlit KARAKAYA, Belma TOKUROĞLU ile birlikte)

Turizm Sektöründe İstihdamın Niteliğini Etkileyen Aktörler ve Türkiye’de Beş Yıldızlı O tellerin Analizi (2000)

Yeni Sanayileşen Bölgelerde Kadın İşgücü Arzı: Şanlıurfa Örneği,

AB’ ye Uyum Sürecinde Türk Ş 01 (Ömer Faruk Çolak ile)

Şeker Sektörünün Geleceği: AB Şeker Politikası (Çınar ÖZEN, Ayla OĞUŞ, Çağlar ÖZDEMİR, Hatice YAZGAN, Işıl KURNAZ ile birlikte)

Avrupa Birliği Yolunda Mali Dünyamız (2006, Prof. Dr. Şükrü Kızılot ve Okan Müderrisoğlu ile birlikte).

Kartlı Ödeme Sistemleri ve 2008 Krizinde Kartlı Ödeme Sistemlerinin Olumlu Etkileri: Ekonomik Katkılar Raporu (2010, Prof. Dr. Şükrü Kızılot ve Doç. Dr. İbrahim Tokatlıoğlu ile birlikte).

 Çalışma Hayatı - Sorular, Sorunlar ve Öneriler, Doğan Kitap, Aralık 2015. Türkiye’de Sosyal Güvenlik Sisteminin İşleyişi ve Sosyal Güvenlik’de Güncel Gelişmeler (2015 (Arş. Gör. Volkan IŞIK ve Arş.Gör. Okan Güray Bülbül ile birlikte)

 

HAKKINDA: Prof. Dr. Cem KILIÇ - TOBB ETÜ SEM (sem.etu.edu.tr, 03.08.2022), Cem Kılıç - Kitapları (dogankitap.com.tr, kidega.com, kitapyurdu.com, 03.08.2022),

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör