Gazeteci, genel yayın yönetmeni. 1968 Elazığ doğumlu Suat Toktaş, 1988 yılında Ankara’da Günaydın Gazetesi’nde muhabir olarak mesleğe başladı. 3,5 yıllık yazılı basın deneyiminin ardından televizyon sektörüne geçti. HBB, Star, Kanal D, ATV ve BRT gibi kanallarda toplumsal olaylar, çalışma hayatı, siyaset ve Meclis muhabirliği, ardından editörlük yaptı.

1999 yılında CNN Türk’e geçen Suat Toktaş, kanalda önce Ankara, ardından İstanbul’da editörlük ve haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. 10 yıllık CNN Türk deneyiminin ardından Habertürk Televizyonu’na geçen Toktaş, 5 yıl boyunca haber merkezinin başındaydı.

Deneyimli televizyoncu, Habertürk’ten ayrıldıktan sonra Haber Global kanalını kurup, yayına geçirdikten sonra kanal ile yollarını ayırdı. Toktaş son olarak Youtube’dan yayın yapan Babıali TV’de günlük, TV 5 Televizyonu’nda ise haftalık siyasi tartışma programı yapıyordu.

KAYNAK: Halk TV'nin yeni genel yayın yönetmeni Suat Toktaş oldu (halktv.com.tr, 17 Nisan 2020), Suat Toktaş kimdir? )milligazete.com.tr, 17 Nisan 2020), Halk TV'nin genel yayın yönetmeni Suat Toktaş oldu (sol.org.tr, 17 Nisan 2020), Suat Toktaş (@SuatToktas) (twitter.com, 17 Nisan 2020), Suat Toktaş kimdir?  (ortadogugazetesi.com, 17 Nisan 2020).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör