Serap Belovacıklı

Televizyon haber sunucusu, Gazeteci

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü

Gazeteci, tv haber programı sunucusu. 1984 yılında Bursa'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü bitirdi. BBC Eğitim Merkezi’nde diksiyon, Basın Enstitüsü Derneği’nde ise Bilgisayar Destekli Araştırma Habercilik dersleri aldı.

Mesleğe 2007 yılında Olay TV’de Yönetmen olarak adım atan Belovacıklı daha sonra Habertürk’e transfer oldu. Burada 2 yıl süreyle çalışan deneyimli gazeteci ardından Akşam gazetesinin internet sitesi editör kadrosuna katılarak ses getiren röportajlara imza attı. Akşam Gazetesi Posta Gazetesi'nde hem editörlük hem de siyasi röportajlar yaptı.

Bir süre sonra Artı1 TV’ye geçiş yapan Belovacıklı kısa bir süre TVEM’de sunuculuk görevinde de bulundu.2015 yılının Ekim ayında Yurt Gazetesi ile anlaştı. Kısa bir süre burada görev yapan Belovacıklı daha sonra Posta Gazetesi’ne politika editörü olarak transfer oldu. Eylül 2018’de Haber Global’in Ankara Bürosu’nda siyaset muhabiri olarak görev yaptı.

2020’nin Ocak ayından beri Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Basın Danışmanı olarak görev yapan Serap Ovacıklı, Kasım 2020 itibariyle Haber Global’de yaşanan gelişmelerin ve en son haberlerin yer aldığı hafta sonu haberlerini sunuyor.

HAKKINDA: S Haber Global'de hangi isimle yollar ayrıldı? (medyatava.com, 28 Aralık 2019), Belovacıklı Büyükşehir'e Danışman oldu (antalyaekspres.com.tr, 30 Aralık 2019), Haber Global'den yeni transfer! Ekranlara geri dönüyor (gercekgundem.com, 13 Ekim 2020), Serap Belovacıklı Yeniden Ekranlara Dönüyor (medyabey.com,  9 Kasım 2020), Haber Global Ekran Yüzleri (haberglobal.com.tr, 11.02.2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör