Bilal Şişman

STK Yöneticisi, Sendikacı, Milletvekili, Anı Yazarı, Bürokrat, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
İlkokul mezunu

Sendikacı, STK Yöneticisi, bürokrat, anı yazarı, siyasetçi, XVII. Dönem İstanbul Milletvekili. 1930, Rize doğumlu. Baba adı Ali, anne adı Emine. İlkokul mezunu. Evli, 2 çocuk babasıdır.

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası Kurucusu ve Genel Sekreteri, Şube Başkanı, Marmara Bölge Temsilcisi, Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Sigortalar Kurumu Prim İtiraz Komitesi Üyesi, Türk Millî Gençlik Teşkilatı Genel Yönetim Kurulu Üyesi, İşletmeler Bakanlığı Bakanlık Müşaviri olarak görev yaptı.

Halkçı Parti Kurucu üyelerinden olan Bilal Şişman, 6 Kasım 1983 genel seçimlerinde Halkçı Parti’den XVII. Dönem İstanbul Milletvekili seçilerek 29 Kasım 1987 tarihine kadar TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Sonra SHP’ye iltihak etti.

Bilal Şişman, “Hakikatı Savundum Haklar Kazandım - Sendikacı Bir Milletvekilinin Anıları” adlı hatıra kitabında toplamıştır.

KAYNAK: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), Bilal Şişman (tbmm.gov.tr, 11.02.2021), Hakikatı Savundum Haklar Kazandım-Sendikacı Bir Milletvekilinin Anıları (modamuzayede.com, nadirkitap.com, 11.02.2021).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör