Banu Noyan

Bilişim ve Sosyal Medya Uzmanı, Koreograf, İş İnsanı

Eğitim
Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İş Kadını, Medya İletişim Uzmanı, Koreograf. Boyu: 1,74. Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında yüksek lisansını, York Üniversitesi'nde İşletme doktorasını tamamlamıştır. Ulusal ve uluslararası düzeyde, ses getiren birçok büyük organizasyona imza atmaya devam ediyor. Basın ve Halkla ilişkiler alanında dev kuruluşlarda üst düzey yöneticilik yapan, onlarca güzellik yarışmasının, yüzlerce moda gösterisinin koreograflığını üstlendi.

İletişim dünyasına onlarca “nitelikli profesyonel” kazandırmaya ve her birine “İşimizin özrü yoktur” anlayışını benimsetmeye özen gösteren Banu Noyan, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları için de projeler üretiyor ve uyguluyor.

Banu Noyan, Vefa Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi, Türk Kalp Vakfı'nda İcra Kurulu Üyesi, Popsav Popüler Müzik Sanatı Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Yüksek Danışma Şura Üyesi, Çocuk Suçlarını Önleme Derneği’nde Projeler Koordinatörü olarak üstlendiği görevleri aktif olarak sürdürmekte ve konusuyla ilgili birçok ödül bulunmaktadır.

2018 yılında Artistik Sanatlar Akademisi kurarak sektöre yeni eğitimli gençler kazandırmak için deneyimli ve profesyonel ekibiyle çalışmaktadır. Derya Alabora, Hüseyin Avni Danyal, Murat Atıl, Neslihan Yargıcı, Reyhan Karaca, Çağnur Gürsan, Akasya Asıl Türkmen, Hazım Körmükçü gibi birçok kıymetli isim eğitmen olarak Artistik Sanatlar Akademisi’nde görev yapmaktadırlar. İstanbul Nişantaşında Banu Noyan Event Office’i de yönetmektedir.

2019 yılından itibaren Tv 8 ekranlarında yayınlanan Doya Doya Moda isimli programın jüri koltuğunda oturan isimlerden birisi oldu. Kendisi ile birlikte yarışmanın diğer jüri üyeleri, Gülşah Saraçoğlu, Uğurkan Erez ve Kemal Doğulu’luydu. 7 Şubat 2020’de Haftanın finalinde elenen bir yarışmacının ardından jüri üyesi olan Banu Noyan da yarışmaya veda etti..

Banu Noyan, Ağustos 2019’da Amsterdam’da evlendiği reklamcı Ata Çağlayan’la 24 Şubat 2020’de boşandı.

KAYNAKÇA: Banu Noyan Doya Doya Moda jürisi (haberturk.com, 31 Ocak 2020), Banu Noyan programdan neden ayrıldı? (sabah.com.tr, 8 Şubat 2020), Banu Noyan kimdir ve kaç yaşında? Doya Doya Moda Banu (hurriyet.com.tr, 8 Şubat 2020), Dr. Banu Noyan (@banunoyan) • Instagram fotoğrafları ve ... (instagram.com, 11 Şubat 2020), Doya Doya Moda Banu Noyan kimdir, kaç yaşında (aksam.com.tr, 11 Şubat 2020), Banu Noyan ve reklamcı Ata Çağlayan boşandı (hürriyet.com.tr, 24.02.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör