Bertan Asllani

Besteci, Şarkıcı, Oyuncu, Müzisyen

Doğum
03 Temmuz, 1990
Burç
Diğer İsimler
Yabani Alaz. Atatürk dizisi Ali Fethi Okyar. Gecenin Ucunda Cihangir. Etkileyici Emre Kunda. Evlilik Hakkında Her Şey Yalın. Akrep Efe. Öğrenci Evi Eren.

Müzisyen, besteci, oyuncu. 175 cm boyunda ve 74 kg’dır. 3 Temmuz 1990, Üsküp  / Makedonya doğumlu. Babası Üsküp’teki Eski Türk Çarşısı’nda Saatçi Selim olarak bilinen bir esnaftı. Küçük yaşlardan itibaren müzik ve sporla yakından ilgilendi. 13 yaşında kendi stüdyosunu kurup beste yapmaya başladı.

İlk albümü 2003 yılında, 13 yaşındayken piyasaya çıktı. Makedonya’da yaşadığı halde albümü Arnavutçaydı. Ailede Arnavut vardı ama bu dile dair tek kelime bile bilmiyordu. Konuşmayı bilmediğin bir dilde şarkı söylemiş oldu.

Şarkıları ile sosyal medyada ünlü olan oyuncu, Makedonya ve Arnavutluk’ta iki albüm ve çok sayıda video klip sonrası yeterli üne kavuştu ama asıl patlama Türkiye’ye geldikten sonra oldu. İlk olarak Türkçe parçalarımdan Damla Damla’ya klip çekip yayınladı, çok beğenildi. Murat Dalkılıç, Demet Akalın ve Gülben Ergen’e de şarkılar veren Bertan Asslani Gani Müjde ile oyunculuk kariyerine başladı. Pis Yedili, Göç Zamanı, Kimse Bilmez, Gecenin Ucunda, Atatürk Bertan Asllani’nin yer aldığı dizilerdendir. Bu arada casting ajansı sahibi Tümay Özokur klibini izleyince onunla çalışmaya başladı.

 

Ünlü Şarkıcılara Beste Verdi

 

Bertan Asslani, Damla Damla klibinin beğenilmesinin ardından müzik piyasasında adı daha da duyulmaya başladı. Ünlü sanatçılara beste verdi. Mesela Murat Dalkılıç’ın çok tutulan Bir Hayli şarkısı onun bestesi. Demet Akalın’ın Pırlanta albümündeki Gidenlerin Kalanları ve Gülben Ergen’in son albümündeki Bugünün Sevdalısı’nın besteleri de ona ait.

 

Oyunculuk Başlıyor

 

Bertan Asllani, müzik çalışmalarının ardından, işin içine bir de oyunculuk girdi. Onu Türk izleyicisiyle tanıştıran, 2013 yılında Pis Yedili dizisiyle Gani Müjde oldu. Müjde, Damla Damla klibini seyrettikten sonra ona ulaştı ve diziye dahil oldu. 2016’da rol aldığı Göç Zamanı dizisinde Talat Bulut’un oğlunu canlandırdı. Bu dizide Talat Bulut, Vahide Perçin gibi usta sanatçılarla birlikte rol aldı. Sonra Kimse Bilmez, Öğrenci Evi, Evlilik Hakkında Her Şey, Gecenin Ucunda, Atatürk, Yabani gibi çeşitli dizilerde oynadı. Yeni yapımlarda yer almayı sürdürmektedir.

 

Rol Aldığı Film ve Diziler:

 

Yabani (Alaz, TV Dizisi 2023)

Atatürk (Ali Fethi Okyar, TV Dizisi 2023)

Gecenin Ucunda (Cihangir Işık, TV Dizisi 2022)

Etkileyici (Emre Kunda, TV Dizisi 2021)

Evlilik Hakkında Her Şey (Yalın, TV Dizisi 2021)

Ayrılık   / The Spit (TV Dizisi 2021)

Akrep (Efe, TV Dizisi 2021)

Öğrenci Evi (Eren, TV Dizisi 2021)

Kimse Bilmez (TV Dizisi 2019)

Aynur Aydın: Salla (Video, 2018)

Göç Zamanı (Demir, TV Dizisi 2016)

Pis Yedili (Bertan, TV Dizisi 2013)

 

Müziğini Yaptığı Film ve Diziler:

 

Kimse Bilmez (TV Dizisi 2019)

Aynur Aydın: Salla (Video, 2018)

 

KAYNAKÇA: Bertan Asllani Fazlasıyla Bizden Biri (go.com.tr, 13 Şubat 2016), Bertan Asllani (imdb.com, 08.08.2023), Bertan Asllani (sinematurk.com, 08.08.2023), Bertan Asllani (dizioyuncu.com, diziseti.tv, diziler.com, 08.08.2023), Bertan Asllani (beyazperde.com, sinemalar.com, 08.08.2023).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör